actualitat

 
Dv, 21/02/2020
(GIEC) Dimecres de Cendra, enguany el dia 26 de febrer, comença el temps de Quaresma, un temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual amb el qual ens preparem per a celebrar la Pasqua, i un temps en el qual el papa Francesc dedica un missatge, aquest any amb el títol «Us
Dv, 21/02/2020
(Laura Mor –CR/Lleida) El jesuïta Joan Morera és un dels impulsors del projecte Mou la noviolència, del Grup de treball en noviolència cristiana. L’itinerari didàctic que proposen ha tingut bona rebuda a Catalunya.
Dij, 20/02/2020
(Claret) L’Editorial Claret ha publicat aquest dimecres l’edició catalana de la cinquena exhortació apostòlica del papa Francesc. Estimada Amazònia dibuixa nous camins d’evangelització, de respecte del medi ambient i dels pobres.
Dij, 20/02/2020
(Fundació Pere Tarrés) Tot i que encara falta molt per al final del curs escolar, les famílies comencen ja la planificació de les activitats estiuenques d’educació en el lleure, com les colònies i els casals d’estiu. És per això que la Fundació Pere Tarrés obre aquests dies les inscripcions d’una àmplia oferta educativa.
Dij, 20/02/2020
(Josep Gordi –CR/Camallera) Nova conversa de la col·lecció Natura Sagrada. Gemma Polo va néixer a la ciutat de Barcelona i des de ben petita la natura i l’espiritualitat han estat dos eixos bàsics de la seva trajectòria.
Dc, 19/02/2020
(Glòria Barrete –CR) S'han parat mai a pensar en el significat de les paraules del Credo que es recita a les celebracions i Eucaristies? "Si haguéssim de fixar-nos al peu de la lletra en el Credo ens adonaríem que diem coses gairebé inversemblants", afirma Ramon Salicrú, membre del Consell de la parròquia de Sant Josep de Mataró.
Dm, 18/02/2020
(Vatican News) Ho havia preanunciat en el seu discurs final en el Sínode sobre l'Amazònia, i ara aquesta indicació es concreta.
Dm, 18/02/2020
(Laura Mor –CR) Nova campanya per la igualtat i la no discriminació de les dones a l’Església.
Dll, 17/02/2020
(Bisbat d’Urgell /
Dll, 17/02/2020
(Manuel Nin -Exarca per als catòlics bizantins de Grècia- Documents d'Església) Escric unes simples reflexions a partir de la meva experiència com a antic rector del Pontifici Col·legi Grec (PCG) de Roma, pel que fa al tema del sacerdoci casat i celibatari a Orient.
Dll, 17/02/2020
(Jordi Llisterri-CR) Enric Crous és d’aquelles persones que té la capacitat de captar què està pensant el seu interlocutor. Potser per això ha tingut èxit com a gestor empresarial. Format a la UB i a l’IESE, ha gestionat grans organitzacions i empreses com Mercabarna, Fira de Barcelona, Cacaolat o Damm.
Dg, 16/02/2020
(Bernabé Dalmau-Monjo de Montserrat) En l’última sessió de treball del recent sínode amazònic, el 26 d’octubre, el papa Francesc comentà que, encara que no sigui preceptiva la publicació d’una Exhortació apostòlica postsino
Dv, 14/02/2020
(Facultat de Filosofia de Catalunya) Aquest dijous 13 de febrer ha mort Vicent Igual, religiós dominic i professor a la Facultat de Filosofia, a l'edat de 71 anys després d'una malaltia.
Dv, 14/02/2020
(CR) Aquest dijous es va fer pública la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans en relació a les devolucions sumàries, popularment conegudes com “devolucions en calent”. La sentència no legitima aquestes expulsions de migrants, però obre la porta a nous elements que les justifiquin.
Dv, 14/02/2020
(Glòria Barrete –CR) La notícia saltava als mitjans fa uns dies. Per primera vegada una escola concertada passava a formar part de la xarxa pública.
Dij, 13/02/2020
(Glòria Barrete –CR) "Juan Javier Flores és un impresentable!", afirmava aquest dimarts José Antonio Goñi, director de la revista Phase durant l'acte d'entrega del Premi Memorial Pere Tena del
Dc, 12/02/2020
(Sagrada Família / Escoltes Catalans) La presidenta d’Escoltes Catalans, Júlia Petit, juntament amb dues de les caps de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí, s’han reunit aquest dimecres amb el presid
Dc, 12/02/2020
(Arquebisbat de Tarragona) Extracte, en trenta cites, de la nova Exhortació apostòlica post-sinodal del Sant Pare Francesc publicada
Dc, 12/02/2020
(Andrea Tornielli –Vatican News) “El somni és un lloc privilegiat per buscar la veritat. I fins i tot Déu tantes vegades ha triat parlar en somnis”.
Dc, 12/02/2020
(CR) El clam dels pobres de la terra, l’arrelament de l’Església a cada realitat cultural, l’ecologisme integral o el protagonisme del laïcat, són alguns dels punts que surten més reforçats del compromís de l’Església a zones com l’Amazònia.
Dm, 11/02/2020
(Vatican News) Francesc Pardo, bisbe de Girona, comenta avui a Vatican News el missatge del papa Francesc amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt que se celebra avui.
Dm, 11/02/2020
(Maristes) Aquest 10 de febrer de 2020 l’Institut dels Germans Maristes i l’Associació Mans Petites han signat un acord per a la constitució de la Comissió d’Acollida a les Víctimes d'abusos sexuals de casos prescrits.
Dm, 11/02/2020
(Jordi Llisterri -CR) Màxim relleu institucional per iniciar la celebració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. L’arquebisbe, la consellera de Cultura, l’alcalde i la presidenta de la Diputació de Tarragona, a més de diversos alcaldes que tenen els fons parroquials dels seus municipis a l’arxiu.
Dll, 10/02/2020
(CR) Pares i mares, personal treballador i titularitats d’escoles concertades de Catalunya han presentat aquest dilluns al migdia 121.604 al·legacions al projecte de decret de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres del Servei d’Educació de Catalunya.
Dll, 10/02/2020
(Vatican News) Pel Dia Internacional d'oració i reflexió contra el tràfic de persones, el Papa Francesc es reuneix amb alguns membres de la xarxa Talitha Kum i la Fundació Galileu per llançar la comunitat de "
Dll, 10/02/2020
(Glòria Barrete –CR) "Tanta tecnologia a l'escola ens pot arribar a marejar". Aquesta afirmació l'ha dit Modest Jou, director general de les escoles FEDAC, al finalitzar la segona Jornada TXMX GSuite que s'ha celebrat aquest dissabte a l'escola FEDAC Amilcar de Barcelona.
Dg, 9/02/2020
(Bisbat de Vic) Des del dia 1 d’octubre, data en què va obrir-se el període d’inscripcions, més de 1.000 persones s’han inscrit al Sínode Diocesà –anomenat “Sínode per l’esperança”– convocat pel bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova.
Ds, 8/02/2020
(Josep Miquel Bausset -Monjo de Montserrat) Aquest 8 de febrer es commemora el centenari del naixement de mossèn Josep M.
llegiu més

recull de notícies

 
Dc, 19/02/2020 | El Punt Avui
Dij, 13/02/2020 | La Mira
 
llegiu més

panoràmica

 
 
Laeto animo
Ja em perdonaran que els parli més aviat com a pare a l’escola concertada emprenyat. Fa uns dies el conseller d’Educació i l’alcaldessa de Barcelona van lluir com un triomf aconseguir que una escola concertada religiosa de l’Eixample de Barcelona el curs vinent passi a ser pública, el Col·legi Immac...
 
El Cim s’acosta
Arribem al final de la sèrie d’articles sobre la parròquia, la comunitat i la participació. En aquesta ocasió us presentem una entrevista a en Miquel (diaca), la Immaculada (organista), i en Marc (al servei de la parròquia), tots tres de la família Tuneu Recasens de Mataró, publicada al número 10 de...
 
Betel. Arquitectura, Art i Religió
El passat tres de febrer, els participants de la 21ª sessió del Seminari Intern de Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall vàrem canviar d’escenari per citar-nos a la Parròquia de Lourdes del Poble-Sec. Era una manera de celebrar els cinc anys del seminari visitant la reforma del temple parroqu...
 
L'opinió publicada
Intervenció de mossèn Miquel Barbarà, canonge i exvicari general de l'arquebisbat de Tarragona en la presentació del llibre "Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense" (Text publicat a El Bon Pastor. Febrer 2020)     En primer lloc he d’agrair que m’hàgiu demanat de presentar aquest llibre sob...
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 12 de febrer 2020 Catequesi sobre les Benaurances: Estimats germans i germanes, bon dia! Hem empès el viatge cap a les Benaurances i avui ens centrem en la segona: Feliços els qui ploren, perquè seran consolats. En la llengua grega en què està escrit l’Evangeli, aquesta benaurança...
 
Visió positiva
«Amic, aquesta tarda he acabat els dos dies de recés i tinc moltes ganes de comunicar-t’ho. Començant pel més extern: el lloc és fantàstic; des de la finestra del petit apartament que la Maria em va deixar veig el Pedraforca que emergeix com un gegant endormiscat sobre un matalàs de boscos i cobert ...
 
llegiu més

veure la fe

 
video

L’escola FEDAC Cerdanyola ha començat a introduir les ulleres de realitat virtual com a suport a l’aprenentatge. Aquest gadget permet situar-se en un entorn nou, a Cerdanyola l’han emprat per descobrir la fauna i flora de diversos ecosistemes, o les comarques. Els infants i joves valoren molt positivament aquest nou element que els “ajuda a concentrar-se” i a “estar més relaxats”. ...

 

(Josep Gordi –CR/Camallera) Nova conversa de la col·lecció Natura Sagrada. Gemma Polo va néixer a la ciutat de Barcelona i des de ben petita la natura i l’espiritualitat han estat dos eixos bàsics de la seva trajectòria. Ha perseguit, al llarg de molts anys, unir aquests dos pilars i trobar el seu lloc en el món. Un recorregut que l’ha portat a treballar pels més desafavorits, amb una comunitat re...