actualitat

 
Vie, 14/02/2020
(Facultat de Filosofia de Catalunya) Aquest dijous 13 de febrer ha mort Vicent Igual, religiós dominic i professor a la Facultat de Filosofia, a l'edat de 71 anys després d'una malaltia.
Vie, 14/02/2020
(CR) Aquest dijous es va fer pública la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans en relació a les devolucions sumàries, popularment conegudes com “devolucions en calent”. La sentència no legitima aquestes expulsions de migrants, però obre la porta a nous elements que les justifiquin.
Vie, 14/02/2020
(Glòria Barrete –CR) La notícia saltava als mitjans fa uns dies. Per primera vegada una escola concertada passava a formar part de la xarxa pública.
Jue, 13/02/2020
(Glòria Barrete –CR) "Juan Javier Flores és un impresentable!", afirmava aquest dimarts José Antonio Goñi, director de la revista Phase durant l'acte d'entrega del Premi Memorial Pere Tena del
Mié, 12/02/2020
(Sagrada Família / Escoltes Catalans) La presidenta d’Escoltes Catalans, Júlia Petit, juntament amb dues de les caps de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí, s’han reunit aquest dimecres amb el presid
Mié, 12/02/2020
(Arquebisbat de Tarragona) Extracte, en trenta cites, de la nova Exhortació apostòlica post-sinodal del Sant Pare Francesc publicada
Mié, 12/02/2020
(Andrea Tornielli –Vatican News) “El somni és un lloc privilegiat per buscar la veritat. I fins i tot Déu tantes vegades ha triat parlar en somnis”.
Mié, 12/02/2020
(CR) El clam dels pobres de la terra, l’arrelament de l’Església a cada realitat cultural, l’ecologisme integral o el protagonisme del laïcat, són alguns dels punts que surten més reforçats del compromís de l’Església a zones com l’Amazònia.
Mar, 11/02/2020
(Vatican News) Francesc Pardo, bisbe de Girona, comenta avui a Vatican News el missatge del papa Francesc amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt que se celebra avui.
Mar, 11/02/2020
(Maristes) Aquest 10 de febrer de 2020 l’Institut dels Germans Maristes i l’Associació Mans Petites han signat un acord per a la constitució de la Comissió d’Acollida a les Víctimes d'abusos sexuals de casos prescrits.
Mar, 11/02/2020
(Jordi Llisterri -CR) Màxim relleu institucional per iniciar la celebració del centenari de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. L’arquebisbe, la consellera de Cultura, l’alcalde i la presidenta de la Diputació de Tarragona, a més de diversos alcaldes que tenen els fons parroquials dels seus municipis a l’arxiu.
Lun, 10/02/2020
(CR) Pares i mares, personal treballador i titularitats d’escoles concertades de Catalunya han presentat aquest dilluns al migdia 121.604 al·legacions al projecte de decret de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres del Servei d’Educació de Catalunya.
Lun, 10/02/2020
(Vatican News) Pel Dia Internacional d'oració i reflexió contra el tràfic de persones, el Papa Francesc es reuneix amb alguns membres de la xarxa Talitha Kum i la Fundació Galileu per llançar la comunitat de "
Lun, 10/02/2020
(Glòria Barrete –CR) "Tanta tecnologia a l'escola ens pot arribar a marejar". Aquesta afirmació l'ha dit Modest Jou, director general de les escoles FEDAC, al finalitzar la segona Jornada TXMX GSuite que s'ha celebrat aquest dissabte a l'escola FEDAC Amilcar de Barcelona.
Dom, 9/02/2020
(Bisbat de Vic) Des del dia 1 d’octubre, data en què va obrir-se el període d’inscripcions, més de 1.000 persones s’han inscrit al Sínode Diocesà –anomenat “Sínode per l’esperança”– convocat pel bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova.
Sáb, 8/02/2020
(Josep Miquel Bausset -Monjo de Montserrat) Aquest 8 de febrer es commemora el centenari del naixement de mossèn Josep M.
llegiu més

recull de notícies

 
Jue, 13/02/2020 | La Mira
Mié, 12/02/2020 | El Periódico de Aragón
llegiu més

panoràmica

 
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 12 de febrer 2020 Catequesi sobre les Benaurances: Estimats germans i germanes, bon dia! Hem empès el viatge cap a les Benaurances i avui ens centrem en la segona: Feliços els qui ploren, perquè seran consolats. En la llengua grega en què està escrit l’Evangeli, aquesta benaurança...
 
Betel. Arquitectura, Art i Religió
Apareixia ahir la notícia que l’escola de la Immaculada Concepció passarà a ser una escola pública. Entre el redactat apareix el següent: “Entre otras cosas, está previsto el derribo de la capilla, que pasará a ser un gimnasio”, donant a entendre que és evident que, si el centre educatiu passa d’un ...
 
Visió positiva
«Amic, aquesta tarda he acabat els dos dies de recés i tinc moltes ganes de comunicar-t’ho. Començant pel més extern: el lloc és fantàstic; des de la finestra del petit apartament que la Maria em va deixar veig el Pedraforca que emergeix com un gegant endormiscat sobre un matalàs de boscos i cobert ...
 
llegiu més