actualitat

 
Dv, 31/01/2020
(CR) La Candelera, el 2 de febrer, és també el dia que l’Església celebra Jornada Mundial de la Vida Consagrada, dedicat als religiosos i religioses. Són gairebé 800.000 a tot el món. A Catalunya aquest cap de setmana la Jornada se celebra com cada any amb diversos actes a totes les diòcesis.
Dij, 30/01/2020
(Edebé) Ahir es van donar a conèixer el Premi edebé de Literatura Infantil i Juvenil en la seva vint-i-vuitena edició que ha recaigut en David Nel·lo (Barcelona, 1959), amb la novel·la original en català La crònica de l'Iu Eskar, i Luis Leante (Caravaca de la Cruz, 1963), amb la novel·la Maneres de viure.
Dij, 30/01/2020
(Laura Mor –CR) Aquest dimecres Bíblia i ecologia s’han unit en la lògica de la cura. N’ha parlat la teòloga Maria Claustre Solé, professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i religiosa de la Companyia de Maria, a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret amb motiu de la IV Setmana de la Bíblia.
Dc, 29/01/2020
(Sagrada Família /AUSP) La Sagrada Família ha participat de nou en la Setmana de l
Dc, 29/01/2020
(Josep Gordi –CR) Marcat per l’escoltisme, Jordi Font veu en la natura “el primer llibre que Déu escriu”. El bosc, les muntanyes, les valls li parlen del seu creador i, per tant, són molt més que un bonic escenari.
Dm, 28/01/2020
(Ajuntament de Barcelona) L’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona organitza la jornada "Llibertat religiosa a Barcelona: estat de la qüestió" dimarts, 4 de febrer, a l’Espai Jove La Fontana de 9.30 a 14.
Dm, 28/01/2020
(Laura Mor –CR) Si la gent no es desplaça al lloc de culte per pregar, serà la capella que els anirà a buscar. Aquesta lògica que podríem atribuir a la “nova evangelització”, amaga una pràctica estesa arreu del país i de més de cent anys d’història. Són les capelletes de visita domiciliària.
Dll, 27/01/2020
(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) La setmana passada la totalitat del país –tot i que molt especialment algunes comarques- va patir un temporal de vent i aigua que ha causat estralls socials, ambientals i econòmics, amb una pèrdua de vides humanes que sempre ens voldríem estalviar.
Dll, 27/01/2020
(Vatican News) Disminució de les vocacions, treball, abús i ara per a les monges també burnot, una síndrome d’estrès particular.
Dll, 27/01/2020
(Fundació Pere Tarrés) “Em rebel·lo contra la tirania del codi postal, contra la idea que els drets de l’ésser humà venen determinats pel lloc on es neix.” Aquesta idea ha centrat la intervenció avui del director d’Anàlisi de Polítiques de l’Institut de Salut Global de Barcelona, Gonzalo Fanjul, en el marc del 72è Fòrum Social Pere Tarrés.
Dll, 27/01/2020
(CR) Quatre nous màrtirs catalans i un nou venerable, de tres etapes històriques ben diferents: el segle XIX, la Guerra Civil i la violència militar a Llatinomèrica.
Dg, 26/01/2020
(Dominiques Vallirana) La Fundació Educativa Dominiques de l'Ensenyament va presentar aquest dimecres al col·legi de Vallirana el sistema de protecció al menor que té implantat a les set escoles de la seva xarxa educativa.
llegiu més

recull de notícies

 
Dll, 27/01/2020 | El Punt Avui
Dll, 27/01/2020 | El Nacional
Ds, 25/01/2020 | Ara
llegiu més

panoràmica

 
 
Catalunya Franciscana
(Fra Jacint Duran) Ja fa uns quants anys que algunes televisions van fer una enquesta entre la gent per veure quins eren els programes que més els agradaven, per poder així ajustar la seva programació a allò que agradava més a la gent. El resultat de l’enquesta, després d’haver-la fet diferents empr...
 
Persona IQS
El doctor Albert Florensa s’interroga per l’antropologia que hi ha rere cada model econòmic ...
 
Una font que raja sempre
    Amb la Mercè hem estat a Roma i hem visitat, un altre cop, els Museus Vaticans. I ens hem aturat molta estona al museu Pio Cristiano, amb la seva magnífica col·lecció de sarcòfags cristians del segle IV, o sigui de quan ja s’havien acabat les persecucions. Els sarcòfags estan decorats amb un mun...
 
Visió positiva
727   SEGONA CONVERSA SOBRE JESÚS             “Estic llegint el llibre que em vas recomanar. M’aclareix, m’agrada, i a pesar de tot em sona a defensa, a demostració, segurament per respondre a altres que dubten de l’existència de Jesús o que pensen que la seva història cal entendre-la al peu de la l...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(Sagrada Família /AUSP) La Sagrada Família ha participat de nou en la Setmana de la Bíblia, que enguany ha arribat a la seva quarta edició. En aquesta ocasió, el temple va acollir una meditació biblicoteològica sobre l’interior de la nau, que va estar conduïda per Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, i que va comptar amb intervals d’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. L’acte va...

 

(Dominiques Vallirana) La Fundació Educativa Dominiques de l'Ensenyament va presentar aquest dimecres al col·legi de Vallirana el sistema de protecció al menor que té implantat a les set escoles de la seva xarxa educativa. En un acte a l’escola de Vallirana es va explicar a la comunitat educativa, famílies i institucions implicades en la protecció del menor el sistema que s’ha elaborat els da...