Vés al contingut
13/09/2013

El butlletí CatReligió a l'Aula és una eina pedagògica per comunicar les actualitzacions dels continguts informatius religiosos recomanats per aplicar a l'aula. Els continguts es presenten de forma cronològica, amb una icona per identificar-ne el tipus (articles, reculls de notícies, entrades de blocs, vídeos i propostes pastorals) i el temari de la matèria de religió a secundària amb el qual es relaciona.

Teniu també a la vostra dispocició una Guia Pedagògica i una presentació de la pàgina web. Us demanem que faciliteu altres inscripcions pel butlletí a qui cregueu que li pot interessar.

 
CatReligió a l'aula
 
Articles Feliç i dolç 5774!
(David Casals/CR) Aquest dimecres 4 de setembre, coincidint amb la sortida de la primera estrella, comença un nou any nou jueu: el 5774. És la festivitat del 'Rosh Hashaná', cap d'any en hebreu, que ve marcat per un període d'instrospecció interior on un mateix fa un examen de consciència. Cada any, cada '...
Contingut curricular:
2. L'experiència religiosa com a realitat antropològica., 3. Les grans religions monoteistes i el cristianisme en l’actualitat.
Articles "La necessitat d’intentar canviar un món imperfecte": Montserrat acull un nou monjo
(Abadia de Montserrat) Diumenge 8 de setembre, Solemnitat del Naixement de la Mare de Déu, titular de la Basílica de Montserrat i patrona del Monestir, durant la missa conventual, a les 11h, el monjo Anton Gordillo signarà el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat i serà consagrat com...
Contingut curricular:
6.1. El monacat i la regla benedictina., 9. La fe i el seguiment. La santedat com a meta de tot cristià., 13. El compromís en la vida cristiana.
Articles El comerç ‘kosher’ creix a Barcelona
(David Casals/CR) Amb la inauguració setmanes enrere d’un restaurant ‘kosher’ a la Rambla, ja són cinc els comerços que hi ha a la capital catalana de productes que respecten els preceptes de la tradició jueva. En total, hi ha quatre restaurants, i una llibreria situada a l’antic Call, a m...
Contingut curricular:
2. L'experiència religiosa com a realitat antropològica., 3. Les grans religions monoteistes i el cristianisme en l’actualitat., 14.5. Judaisme contemporani.
Articles Cristians i musulmans acomiaden Losada, la “dona del cor blanc”
(Jordi Llisterri – CR) “Donem gràcies per aquesta dona de cor blanc que tan estima i respecta el nostre poble, la nostra cultura i la nostra fe. Que el cel on ella esperava trobar-se amb el seu Déu, segueixi estimant i resant per les nostres famílies”. Així, s’acomiadava de Teresa Losada una noia...
Contingut curricular:
13.1. Presència de la moral en els mitjans de comunicació., 3. Les grans religions monoteistes i el cristianisme en l’actualitat., 12.5. Presència de l’Església al món de la marginació.
Articles Viatge a la terra de la passió de Jordi Cervera
-Vacances Singulars II- (Ramon Bassas/CR) A en Jordi Cervera no li calen massa paraules per explicar-nos les seves vacances. “Durant el curs em dedico a l’ensenyament i la recerca bíblica i acompanyo grups de pelegrins a Terra Santa des de fa uns 15 anys. Tot gira al voltant del món bíblic: faig un servei pastoral...
Contingut curricular:
6.1. La historicitat dels Evangelis., 8.3. Preservació dels Llocs Sants: les croades i els ordres militars., 8.5. Pobresa i ordres mendicants: Sant Francesc d’Assís i Sant Domènec de Guzmán.
Notícies breus El papa Francesc condueix un vell 4L pels carrers del Vaticà
 
Contingut curricular:
17.1. L’Esperança de l’acompliment del Regne de Déu., 10. Les Benaurances, anunci joiós de Déu i del seu Regne., 13. El compromís en la vida cristiana., 14. Compromís dels cristians
Notícies breus El papa Francesc vol convertir els convents buits en asils de refugiats
 
Contingut curricular:
1.1. Fonaments de la moral de la vida., 16.2. Qüestions morals actuals i resposta cristiana., 13. El compromís en la vida cristiana., 14. Compromís dels cristians, 14. La moralitat dels actes en el Cristianisme.
Vídeo Cristians per la independència
El debat polític sobre la independència de Catalunya també està en boca dels cristians, és per això que el programa "Camí de Vida" del bisbat de Girona en parla.
Contingut curricular:
 
Notícies breus El Papa demana alçar un crit per la pau a Síria
 
Contingut curricular:
17.2. Fonamentació humana i evangèlica de la construcció de la pau, i de la civilització de l'amor., 1.4. Guerra i legítima defensa., 10. Les Benaurances, anunci joiós de Déu i del seu Regne., 15. La civilització de l'amor:
Notícies breus ´Manresa 2022´ vol projectar la ciutat al món
 
Contingut curricular:
10.4. Nous ordres religiosos. Companyia de Jesús.
Notícies breus El Papa clama per la justícia social des de la favela
 
Contingut curricular:
15.1. Fonaments de la DSE., 16.1. Connexió entre ètica pública i ètica privada., 11. Moral de la vida humana i problemàtica actual, 14. Compromís dels cristians, 14. La moralitat dels actes en el Cristianisme.
CatReligió a l'aula