Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Terrassa) La botiga solidària ‘La Troballa’ de Sabadell, que està oberta des de fa vint anys al barri de Ca n’Oriac, s’ha traslladat al Carrer de la Bonaigua nº. 22, a un local que ofereix un espai més ampli i més cèntric dins del barri. Aquest dilluns Josep M. Oca, anterior delegat episcopal de Càritas, ha beneit el local, en un acte conduit per Rosa Roig, presidenta de Càritas Sabadell.

Roig ha agraït l’esforç de tots els voluntaris, i ha posat èmfasi en el consum responsable i sostenible, per tal de fomentar un comerç local i de proximitat al barri i a la ciutat, així com també la tasca que duu a terme Càritas per tal de garantir a persones amb situacions de vulnerabilitat poder accedir a productes de qualitat.

Un grup de botigues solidàries

‘La Troballa’ té presència tant al barri de ca n’Oriac com al barri de la Creu de Barberà (carrer de Lope de Vega, 9) formant part del grup de botigues solidàries de Càritas que vetllen per una economia sostenible i circular, respectant al màxim el medi ambient donant una segona oportunitat a peces de roba fruit de donacions particulars als robers de Càritas, o procedents de donacions d’empreses o comerços.

Aquestes botigues tenen una gran oferta a preus molt econòmics, permetent a persones amb vulnerabilitat accedir a productes de qualitat que d’una altra manera no podrien. Els recursos econòmics obtinguts es destinen íntegrament a finançar els projectes assistencials i formatius de Càritas a la ciutat de Sabadell.

Aquestes botigues són igualment una plataforma formativa per a persones procedents dels cursos de formació laboral de Càritas que opten a un lloc de treball en el sector del comerç.

Cal destacar que en les tasques d'adequació del local de la nova botiga hi ha participat activament l'empresa de reinserció laboral APASOMI, de Càritas Diocesana de Terrassa, havent realitzat tasques de pintura i trasllat dels materials i mobiliari.

En l’època que ens trobem de rebaixes després d’unes setmanes de compres massives, és essencial repensar quins valors potenciem segons on anem a buscar els productes que necessitem, i quina comunitat es construeix al voltant de l’ampliació i el creixement d’una botiga que dues dècades després de la seva obertura, gràcies a la gran acollida dels veïns i veïnes ha esdevingut un punt de referència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.