Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) Qui ha passat per una escola salesiana recorda segur ‘els bons dies’. Una breu reflexió diària a través de la megafonia en què es donen avisos i reflexions. Una tradició que ve de lluny i que ara en temps de confinament forçós s’ha adaptat a la situació a través de la tecnologia. L’escola salesians Sant Vicenç dels Horts ha iniciat els ‘bons dies’ digitals, dos podcasts setmanals per continuar gaudint d’unes reflexions que el mateix Don Bosco va instaurar. 

Sant Joan Bosco, fundador de la congregació salesians, va instaurar ja en època del seu ‘oratori juvenil’ la tradició de les ‘Bones nits’. Ell mateix l’any 1854 va deixar escrit la dinàmica. Cada nit, després de les pregàries habituals i abans que els infants anessin a dormir, algun adult dirigia algunes paraules afectuoses en públic, donant algun avís o consell respecte a coses que s’havien de fer o evitar, i sobretot, traient els ensenyaments dels fets succeïts durant el dia a l’escola o fora. Aquesta reflexió no sobrepassava mai els dos o tres minuts.

Aquelles bones nits de Don Bosco als seus infants s’han convertit avui en els Bons Dies de les cases salesianes. Són sovint els minuts a l’inici de la jornada escolar. Paraules al cor, com les anomenava el mateix Don Bosco, que fan que la persona se senti estimada per aquell que parla. Paraules adaptades als destinataris, amb estil senzill, alegre, i que parlen de l’esperança i la vida, per deixar una empremta i així poder transformar el món que els envolta.

Així, el primer podcast de l’escola Salesians Sant Vicenç dels Horts, dura poc més d’un minut i aprofita la celebració ahir del dia de l’Anunciació per recordar que és lògic sentir angoixa en moments d’incertesa. El podeu escoltar aquí.