La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

A l’agost hi va haver una petita polèmica amb l’elecció de Mn.Turull com a prior de la capella de la Generalitat de Catalunya. Alguns, potser fins aleshores ignorants d’aquest càrrec o d’aquest indret, van dir si no fora l’hora que deixés de funcionar (per la separació Església/estat, l’eliminació de privilegis,etc…). La meva dimensió ciutadana hi està en contra.

Diumenge XXXIV de durant l’any. Cicle C

Barcelona, 24 de novembre de 2019

L’evangelista Lluc descriu, amb accents tràgics, l’agonia de Jesús enmig de les burles i bromes dels que l’envolten. Ningú sembla valorar el seu gest altruista. Ningú ha captat ni valorat el seu amor envers els més desgraciats. Ningú ha vist en el seu rostre la mirada compassiva de Déu a la persona humana.

 

 

24 de novembre: Crist Rei

 

Pregària d’aplec:

Preguem. Déu, Pare nostre, que heu volgut reunir totes les coses en el vostre Fill estimat, Rei de l’univers;

feu que tota la creació, alliberada de l’esclavatge, us serveixi fidelment i us glorifiqui per sempre.

Per nostre Senyor Jesucrist, el vostre Fill, que amb vós viu i regna en la unitat de l’Esperit Sant, Déu, pels segles dels segles.

 

Pregària de comiat:

La carta a los colosenses contiene un himno dedicado a la persona de Jesús de una gran belleza y de una considerable densidad teológica. Es la segunda lectura de hoy, festividad de Cristo Rey, (Col 1,12-20).

La carta als colossencs conté un himne dedicat a la persona de Jesús d'una gran bellesa i d'una considerable densitat teològica. El llegim avui, festivitat de Crist Rei, a la segona lectura (Col 1,12-20).

En el post anterior, ja vam fer una petita aproximació a la Litúrgia de l’Eucaristia, si no l’heu llegit, us convidem a consultar-lo. En l’article d’avui ens centrarem en l’origen de la pregària eucarística i introduirem les seves parts.

Origen

La pregària eucarística cristiana té el seu origen en l’oració de benedicció dels jueus. El poble d’Israel és un poble que sap pregar, i ho fa sobretot expressant la seva lloança i gratitud a Déu, abans de passar a la pregària de petició i súplica.

Des de l'agraïment