La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Diumenge 3er d’Advent

Barcelona, 15 de desembre de 2019

En quina religió creia Joan? En la de sempre. La jueva. La d’Israel. I en això veia la solució de tots els mals.

Jesús en canvi ho veu diferent. Jesús veu que creure en Déu és creure en la persona. En conseqüència, apropar-se a Déu és apropar-se a la persona humana, sobretot al que pateix i s’ho passa malament.

 

 

El artículo de hoy lo dedicamos a la comunión y a sus ritos de preparación y a la conclusión. Con este artículo terminamos la serie sobre las partes de la Eucaristía. Si queréis acceder a los anteriores artículos de esta misma serie, lo podéis hacer clicando aquí.

Nos preparamos para la comunión

La Eucaristía nos envía

Avui el dediquem a la comunió i els seus ritus de preparació i al comiat. Amb aquest article acabem la sèrie sobre les parts de l’Eucaristia. Si voleu accedir als anteriors articles d’aquesta mateixa sèrie, ho podeu fer clicant aquí.

Ens preparem per a la comunió

L'Ecuaristia ens envia

Audiència General 11 de desembre 2019

Catequesi sobre els Fets dels Apòstols

Estimats germans i germanes, bon dia!

El doctor Flavio Comim explica qué es el Índice de Desarrollo Humano.