Apareixia ahir la notícia que l’escola de la Immaculada Concepció passarà a ser una escola pública. Entre el redactat apareix el següent: “Entre otras cosas, está previsto el derribo de la capilla, que pasará a ser un gimnasio”, donant a entendre que és evident que, si el centre educatiu passa d’un ideari cristià a un d’aconfessional, comporta necessàriament la destrucció del patrimoni sacre. És de rebut aquesta actuació?

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Ja em perdonaran que els parli més aviat com a pare a l’escola concertada emprenyat. Fa uns dies el conseller d’Educació i l’alcaldessa de Barcelona van lluir com un triomf aconseguir que una escola concertada religiosa de l’Eixample de Barcelona el curs vinent passi a ser pública, el Col·legi Immaculada Concepció. L’any passat va produir-se una situació semblant amb l’Escola Sant Vicenç de Paül, després de tancar perquè no sortien els números.

Me van a perdonarán que les hable más bien como padre en la escuela concertada enfadado. Hace unos días el consejero de Educación y la alcaldesa de Barcelona lucieron como un triunfo conseguir que una escuela concertada religiosa del Eixample de Barcelona el próximo curso pase a ser pública, el Colegio Inmaculada Concepción. El año pasado se produjo una situación similar con la Escuela San Vicente de Paúl, tras cerrar porque no cuadraban los números.

Diumenge VII de durant l’any

Barcelona, 23 de febrer de 2020

Com s’han de plantejar les relacions humanes? Aquí Jesús afirma, categòricament, que les relacions humanes no s’han de plantejar i viure mitjançant lleis o comportaments de venjança.

Com s’han de plantejar? Únicament a partir de la bondat que vol i que busca sempre el bé real de l’altre i el millor pels demés. Aquest és l’únic criteri que podria humanitzar la convivència.

Audiència General 19 de febrer 2020

Catequesi sobre les Benaurances:

Estimats germans i germanes, bon dia!

En la catequesi d’avui tractem de la tercera de les vuit benaurances de l’Evangeli de Mateu: «Feliços els humils perquè posseiran la terra» (Mt 5,5).

Llegamos al final de la serie de artículos sobre la parroquia, la comunidad y la participación. En esta ocasión, presentamos una entrevista a Miquel (diaca), Immaculada (organista) y Marc (al servicio de la parroquia), los tres de la familia Turneu Recansens de Mataró, publicada en el número 10 de la revista Galilela.153 «Iglesia (dis)capacitada».

Nos hallamos en Mataró, en el piso donde vive la familia Tuneu Recasens: Miquel e Immaculada, con Marc, su hijo.

Marc tiene ganas de iniciar la conversación