Me van a perdonar porque este artículo caducará en 24 horas. Pero estoy asombrado de cómo algunos han convertido la elección del nuevo presidente de la Conferencia Episcopal Española en una campaña política, mediática y digital. No descubriremos ahora que en los procesos de elección de estos cargos siempre hay intereses y poder. Pero en esta ocasión quizás ha llegado a extremos casi cómicos.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

  4 D’ABRIL DEL 2121

(NOVES UNIVERSALS. 4 D’ABRIL DEL 2120)

 

 

El President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Senyor Quim Torra, s’ha adreçat telefònicament al Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya per expressar el seu suport a la tasca que estan realitzant les Esglésies Evangèliques en aquesta situació de crisi sanitària.

«Veniu a mi tots els que estigueu cansats i atabalats que jo us alleujaré». (Mt 11,28-30) Hem volgut començar aquest article d'opinió amb aquesta frase de l'Evangeli segons Sant Mateu per a posar en el centre a Aquell que ens està sostenint i consolant en aquests temps de crisi sanitària i socioeconòmica. Com es pot fer arribar l'Evangeli a tants que pateixen?

Diumenge de Rams

Barcelona, 5 d’abril de 2020

La nostra societat continua necessitant urgentment veritat i amor. Hem de concretar les seves exigències entre nosaltres. Aquells que carreguen amb el pecat de tots i continuen lluitant fins al final per posar amor i veritat entre els homes.- generen esperança.

No tota vida és motiu d’esperança, però sí que ho és aquesta vida de Jesús, que per amor pren damunt seu la creu i la mort. Quina esperança generem nosaltres?

Portem quasi tres setmanes de confinament –quatre a Itàlia– i som a les portes de Setmana Santa. D’aquí a pocs dies milions de cristians adoraran la creu de Jesús i cantaran l'Al·leluia pasqual en la intimitat del cor o en una cerimònia litúrgica essencial –retransmesa telemàticament des de Roma, des la catedral de la diòcesi o des d’una església parroquial o conventual. També hi haurà preveres que celebraran privadament. Les tecnologies globals contribuiran a fer menys feixuga una pandèmia rigorosa i mortífera que anul·la qualsevol possibilitat d’assemblea litúrgica presencial.