Vés al contingut

Avui dia de Tots Sants he llegit una reflexió de sant Bernat entorn a aquesta festa cristiana. He trobat adien el que diu en relació el sentit de celebrar aquesta diada. ¿Què en treuen els sants que els lloem?, ¿que en traiem nosaltres?, ¿per què cal fer aquesta celebració?. Venerar els sants ens proporciona un bé, diu sant Bernat. El seu record venerat desvetlla i estimula en nosaltres el desig de fruir de la seva companyia. Perquè volen participar en el seu esperit santificat. Així és com ens sentim en comunió amb ells o, millor dit, volem estar-hi. Ens situem en el camí d’esdevenir església de sants perquè volem participar d’aquesta santedat.

El record dels sants ens ajuda a cercar allò què és de dalt, allò que dóna vida i llum quan la fosca ens empresona. En aquests moments els sants ens indiquen el camí a seguir, les insinuacions de vida que s’amaguen darrera de gestos i compromisos. Diu sant Bernat que no hem desitjar només la companyia dels sants, sinó posseir la felicitat que tenen ells. Ambicionar la felicitat dels sants és treballar en el pla de Déu que estima i vol que les persones ens estimem. Jesús és el camí i la porta que s’obra per entendre la felicitat dels sants. Quan ens obrim a l’amor llavors ens apropem a la plenitud del sants que avui celebrem.
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.