Vés al contingut

El títol ho explica tot: avui parlaré d’una persona exemplar, un testimoni de fe. Certament, això és el que és Teresa Losada l’amor de Jesús encarnat. Aquest dimecres, en el Palau de la Generalitat, la Vice-Presidenta del Govern, Joana Ortega, expressant els sentiments de moltes persones, lliurà el II premi del Memorial Cassià M. Just a la germana Teresa Losada. Perquè Teresa Losada és monja, de la Congregació de les Franciscanes Missioneres de Maria. A més, també és consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós per a les relacions amb els musulmans La seva vida és la mostra d’una vocació religiosa viscuda al mig del món estimant al màxim als qui necessiten l’acolliment més extrem: els immigrants.

Gràcies a la seva empenta i entusiasme es fundà la institució Bayt Al-Thaqafa destinada a acollir i integrar els immigrants, bàsicament magrebís. Teresa Losada acollí als magrebís des dels inicis dels anys 70. Ella comprengué que el seu Jesús, exiliat i estranger en moltes ocasions, es feia viu en el rostre d’aquelles persones que, abandonant casa seva, vivien entre nosaltres com immigrants. Ells formaven part dels preferits de Déu perquè vivien en una terra estranya, eren pobres i se’ls havia d’acollir càlidament. El seu amor preferencial pels immigrants ha estat testimoni constant de l’amor cristià sense límits, l’amor gratuït que es donació desinteressada. Gràcies a persones con la Teresa Losada altres persones es pregunten ¿per què estima així la Teresa?, ¿en que creu?, ¿on són els fonaments del seu amor?. ¿quina fe la sosté?. Preguntes que donen peu a la gran resposta de l’Evangelització: Jesús i la seva Bona Nova.

Ara, que els cristians estem convocats a una Nova Evangelització, és el temps de trobar testimonis creients que estimulen la curiositat dels no creients. El testimoniatge és el millor anunci del Jesús ressuscitat perquè en Ell hi ha la vida que venç la mort o tota desesperació. Gràcies al testimoni de persones com la Teresa Losada els cristians poden explicar des del cor que hi ha un Crist que és font d’aigua viva que calma tota set. Com molt bé digué Teresa Losada en la seva intervenció la “distinció que ens concediu es basa, com ja he esmentat al principi, en aquests homes i aquestes dones que avui formen part de les nostres ciutats, dels nostres pobles. Ciutats i pobles de la sempre oberta, sempre càlida i sempre acollidora Catalunya. Tan de bo tothom se senti i es consideri arrelat, perquè puguin donar el millor d'ells mateixos. Perquè, en definitiva, "la justícia i la pau es besen!" (Salm 84, 11).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.