Vés al contingut

En moments de por, d’una immensa incertesa que ens condueix al desconsol, s’agreix sentir l’escalf humà. S’agreix saber que hi ha persones solidàries amb la dissort que estan passant moltes homes i dones del nostre país greument infectats pel Covid-19. Fa pocs dies les xarxes socials difongueren un vídeo del pare Abat de Santa Maria de Montserrat pregant la intersecció de la Mare de Déu per guarir-nos de la pandèmia del Covid-19. Pocs dies després, la mare Abadessa de Sant Benet de Montserrat publicà una carta per acompanyar i ajudar a passar la intranquil·litat del moment. És cert que per vèncer el virus necessitem del treball abnegat dels sanitaris i el comportaments cívic de la ciutadania; però la pregària ajuda a expressar els sentiments íntims d’esperança i també un clam desesperat per salvar la vida de tanta gent que emmalalteix o mor cada dia sense aturador. La pregària ens ajuda a fer més lleugera la càrrega d’aquest moment i obrir el cor a l’esperança de la salvació. Per això, és d’agrair el gest orant de les comunitats benedictines dels monestirs de santa Maria i sant Benet de Montserrat.

Però ara, vull pregar pels monestirs de Montserrat. Si durant aquestes dies aquestes comunitats monàstiques estan pregant per nosaltres, és el moment que nosaltres preguem per elles. Hem de pregar a Déu perquè la seva bondat els protegeixi de “la pesta que s'esmuny en la fosca o l'epidèmia que a migdia fa estralls”. Elevem la nostra pregària per aquestes comunitats, constituïdes per una majoria de persones que per edat formen part, segons les informacions mèdiques, del que s’anomena població altament vulnerable. Hem d’estar al seu costat, acompanyant-los amb la nostra oració perquè la força de la fe no els abandoni i la pandèmia no els afecti. Aquests homes i dones, que viuen per opció a recés de Déu, han de rebre la força de la nostra pregària. Fem-ho confiats que les nostres intencions els protegirà i trobaran el mateix consol que nosaltres trobem quan les comunitats de Montserrat preguen per nosaltres. Aquesta pregària és també solidària amb totes les comunitats religioses i grups cristians que avui es troben en oració confiada per vèncer els estralls d’aquesta pandèmia.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.