Vés al contingut

Aquest any 2015, el naixement de Jesús, el Nadal cristià, i el de Muhàmmad, la festa de Mawlid islàmica, es celebren el mateix dia. El cristianisme i l'islam es troben units per aquesta coincidència. Donat que el calendari islàmic segueix els cicles de la lluna aquesta efemèride es dóna de tant en tant. La primera coincidència fou l'any 1558 i s'ha repetit des de llavors tres o quatre vegades. Pels musulmans el Mawlid és l’ocasió per expressar el seu agraïment al profeta, recordar les seves virtuts, pregar i viure un temps en família compartint la felicitat.

En aquests dies les comunitats cristiana i musulmana donen gràcies a Déu, cadascuna segons la seva tradició, perquè la divinitat ha estat a prop dels humans. En una cas per la seva encarnació en Jesús i en l'islam pel naixement del seu profeta Muhàmmad. Algunes persones han destacat aquesta coincidència i veuen en aquest fet un anunci joiós per l'enteniment d'ambdues religions. Especialment en un dies en que la pau anunciada pels àngels en la nit de Nadal és maltractada per la bogeria dels homes i la folia del fanatisme d’alguns musulmans.

Cristians i musulmans hem de celebrar el Mawlid i el Nadal de 2015 identificant el que ens uneix i, sense deixar de banda les diferències, pregar per l’enfortiment d’aquestes coincidències. El temps de Nadal és una oportunitat perquè cristians i musulmans afirmen el goig d'estar junts, de conviure a partir de constatar que tenim una experiència espiritual que uneix a les persones. Cristians i musulmans hem d’aprofitar aquest Nadal i el Mawlid per refermar aquesta unitat i intercanviar idees i pensaments. És una oportunitat per afirmar que estem contents i feliços d’estar junts a Catalunya convivint i construint una societat millor i més humana. Llàstima que aquesta coincidència hagi passat força desapercebuda sense poder manifestar al conjunt de la societat que cristians i musulmans estem feliços d'estar junts, amb una mateixa actitud a favor de la convivència, l’amor i la pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.