Vés al contingut

El dimarts 28 de maig el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) atorga el 5è premi en Convivència i Diàleg Interreligiós, un merescut reconeixement, a Ignasi García Clavel per la seva contribució al diàleg interreligiós a Catalunya. És de justícia concedir aquest premi a l’Ignasi. Sempre ha estat una persona sensible i compromesa amb el diàleg entre les religions, convençut que l’enteniment afavoreix la convivència i contribueix a evitar que les religions siguin motiu de confrontació. L’Ignasi García sempre ha lluitat activament per les causes justes i ho ha fet amb entusiasme i dedicació. És una persona apassionada per defensar allò que creu intensament. El seu to de veu convincent li ajuda a expressar els seus pensaments, però mai imposa res perquè defensa la trobada dialogal d’idees. Creu i practica el diàleg. Ben segur que defensarà, amb intensitat sostinguda, el que pensa però escolta les opinions dels altres, les respecta i procura trobar aquella síntesi que permeti avançar.

Ha estat sempre una persona preocupada per fer país i procurar que l’Església catòlica catalana, la seva, fos catòlica i catalana. Per fer-ho ha hagut de lluitar molt i, en alguns cops en circumstàncies no sempre favorables. Però la seva constància i paciència l’ha mantingut ferm en la recerca dels seus propòsits. El president Pujol tingué l’encert d’anomenar-lo Secretari d’Afers Religiosos del Govern de Catalunya directament vinculat a la pròpia presidència de la Generalitat. Fou una bona decisió perquè l’Ignasi sabé donar contingut polític a aquesta responsabilitat respectant la independència de les religions davant el poder polític i protegint el govern dels legítims interessos de les religions. Durant la seva etapa al front d’aquesta secretaria establí les bases perquè a el govern de Catalunya es preocupés seriosament del fet religiós, especialment en uns moments que la secularització de la societat feia més difícil entendre el paper de les religions i l’increment de la diversitat religiosa modificava profundament el perfil religiós del país.

El treball de l’Ignasi, que altres persones recolliren després des d’una responsabilitat similar, ha estat fonamental perquè avui les religions a Catalunya convisquin en harmonia gràcies al diàleg i el respecte. El premi atorgat és un reconeixement merescut a una vocació de servei al país, a les seves institucions públiques i el valor del diàleg des de la diversitat religiosa per la convivència democràtica. L’Ignasi és testimoni d’una església conciliar catalana que sabé situar-se en la perifèria de la societat i des d’allí acollir càlidament als nous catalans que venien d’altres indrets per construir amb nosaltres el seu futur, el futur de tots. El nostre país s’ha construït ens els darrers anys gràcies al treball de moltes persones com l’Ignasi que han entès que la convivència és diàleg, acolliment i solidaritat amb els altres que són diferents. Felicitats Ignasi per aquest premi.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.