Vés al contingut

Al Parlament de Catalunya, presidits pel seu President, s’ha fet la celebració de commemoració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional amb el lema "Veritat, justícia i religió ". Ha estat un acte afable on la participació dels representants de les diferents religions presents a Catalunya han demostrat que som un país plural, divers, respectuós i civilitzat. En un món ple de tensions, moltes d’elles amb un substrat religiós, reconforta veure com les diferents religions presents a Catalunya reafirmen la seva voluntat de conviure en harmonia, treballar per la justícia i defensar els valors que ens defineixen com un poble civilitzat.

Des de fa anys a Catalunya diverses entitats privades treballen a favor de l’harmonia interconfesional. L’acte al Parlament de Catalunya estava organitzat pel GTER, Grup de Treball Estable de Religions, el qual, pacientment ha establert les bases per la convivència dialogal de les religions. L’experiència catalana és un referent a Europa. Gràcies a les iniciatives d’aquest grup les diferents religions presents a Catalunya han contribuït a educar el respecte a la llibertat de creença, i a la no creença, sense que això fos un motiu de disputa o desacord.

El respecte a la llibertat religiosa forma part dels valors bàsics que defineixen una societat democràtica. En aquest sentit, els catalans hem de sentir-nos orgullosos de viure en un societat on cada ciutadà respecta les creences del seu veí. Hem de defensar amb orgull aquest valor fonamental de convivència i seguir treballant perquè les religions, al costat d’altres tradicions de pensament, continuïn afirmant els valors bàsics que ens defineixen com a societat.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.