Vés al contingut

No fa pas masses dies el papa Francesc, en la seva catequesi en l’audiència general, parlà de la importància de la misericòrdia en la vida cristiana. El papa afirmà que Jesús fou clar alhora de resumir el seu ensenyament per als deixebles: "Sigueu misericordiosos, com el Pare és misericordiós". Davant d’aquesta evidència “¿pot existir un cristià que no sigui misericordiós?. No, contesta el papa Francesc: “el cristià necessàriament ha de ser misericordiós, perquè això és el centre de l'Evangeli”. Per això, segons aquest ensenyament, l'Església no pot fer altra cosa que repetir el mateix als seus fills: "sigueu misericordiosos".

L’Església ha de fer com Jesús, no fer teoria sobre la misericòrdia, sinó practicar-la. L’Església, com Jesús, ha d’ensenyar amb l'exemple, i les paraules són necessàries per il·luminar el significat dels seus gestos. Pel papa Francesc “la mare Església ens ensenya a donar de menjar i de beure a qui té fam i set, a vestir al nu. I, com ho fa? Ho fa amb l'exemple de molts sants i santes que fan això de forma exemplar; però ho fa també amb l'exemple de moltíssims pares i mares, que ensenyen als seus fills que el que tenim de més és perquè a un altre li falta. És important saber això”. La pràctica de la misericòrdia és un obrar a favor de l’amor. L’Església ha d’ensenyar i donar idees de com ser misericordiós. El millor camí per fer aquesta pedagogia és testimoniar la misericòrdia en tot moment.

Per sort, hi ha molts cristians que practiquen obres de misericòrdia en molts i diferents àmbits de la vida. La pràctica de l’amor és font de salvació. La misericòrdia, digué el papa, “canvia el cor i la vida, pot regenerar una persona i permetre inserir-la d'una forma nova a la societat". No n'hi ha prou estimar a qui ens estima, com no n'hi ha prou amb fer el bé a qui ens fa el bé, puntualitzà el papa Francesc. “Per canviar el món a millor, cal fer el bé a qui no és capaç de tornar-lo, com ha fet el Pare amb nosaltres, donant-nos a Jesús”. Nosaltres hem de fer el mateix. Hem de ser testimonis de l’amor fent el bé. Aquest és el camí de la misericòrdia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.