Vés al contingut

El Juli estudia econòmiques. Durant l’estiu, a les tardes–vespres treballa al bar musical “Stop Kabul” per poder-se pagar els estudis i l’habitació d’una casa d’estudiants. És un bar de moda, no gaire gran. Cal reservar amb certa antelació les taules i hi ha un ambient entre selecte i força desenfadat.

El Juli, des de fa temps, porta unes arracades i una mena d’anell al nas... Del coll li penja un escapulari amb una creu de fusta que li va regalar la seva àvia. Total: un tio simpàtic, bromista, eficient, hippy i, per acabar-ho d’adobar, cristià.

Quan serveix a les taules i li penja la cadena amb la creu, molts el miren com un element rar. Alguns li han preguntat si pertany a alguna secta o grup de meditació, i el Juli sempre els diu el mateix: “Sí, he tornat a Jesús.”

Paraules una mica misterioses, interrogants, no freqüents entre el personal del “Stop Kabul”. Les pronuncia amb un to mig de broma i mig d’intriga. Per a ell tenen un gran significat, perquè certament el Juli va tornar a Jesús, després de donar molts tombs, després de molta disbauxa, molta soledat i buidor. En canvi, ara se sent ple.

Sense saber-ho, el Juli participa d’un silenciós moviment que, després de donar moltes voltes i de fer grans anàlisis, ha potenciat el “retorn a Jesús” com a centre de la fe, fonament d’un nou estil de vida, lluita no violenta contra les opressions i camí vers una interioritat habitada per l’Esperit. El Juli ignora tot aquest procés, però sap que ara és molt més feliç i la seva vida està agafant un nou sentit i una nova direcció.

Avui et podries plantejar, si s’escau, això de “tornar a Jesús”. Ell no ha marxat de la teva vida, hi és potser més silent que altres vegades, esperant aquell instant que es diu “avui començo”. I per què no? Avui començo a retirar el vel que em tapa la Llum. No és quelcom espectacular, al contrari, tu saps que ho estaves esperant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.