Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 LA PROPOSTA DE JESÚS

            Aquests són dies de moltes propostes. Quina és la proposta de Jesús? Segur que pot ser polivalent. No tots som iguals ni vivim en unes mateixes circumstàncies. Imaginem, doncs, una proposta concreta, per si ajuda.

SI VIUS ANGOIXAT/DA: tensions, maldecaps, soledat, aïllament, dolor, abandonament, crisi... Aleshores la proposta de Jesús és “veniu a mi tots els que esteu afeixugats i cansats que us faré reposar, perquè soc mans i humil de cor”.

SI ET TROBES DESORIENTAT/DA DE TANTES OFERTES INÚTILS I IMPOSSIBLES: publicitat, soroll, càlculs, previsions, quedar bé, esgotament, falsedat... Aleshores la proposta de Jesús és: “segueix-me”, “veniu i ho veureu”. Cercar un temps de silenci interior, recés, voluntariat, reflexionar sobre el sentit de tot plegat, ordenar una mica la pròpia vida, major atenció als de casa, cada dia a primera hora cercar el “sentit d’avui”.

SI RESULTA QUE ET TROBES FENT MECÀNICAMENT EL QUE SEMBLA QUE TOCA: podria ser la necessitat quasi imposada de regals, felicitacions comercials, amabilitats fictícies, crítiques en la intimitat, menjar i beure més del compte, una almoina compensatòria, la fugida per la no trobada... Aleshores la proposta de Jesús és “benaurats el nets de cor, els pacificadors, els pobres d’esperit, etc.” Netedat interior, coherència amable, reconciliació, atenció als dèbils, feina amagada per ajudar, mirada més enllà dels horitzons coneguts, alegria autèntica...