Vés al contingut
1.- Potser l’experiència d’altres anys ens mostra que vàrem començar l’Advent amb molt bona voluntat, però poc a poc de fet el nostre interès va anar decaient. És possible que quan comença tot el rebombori consumista i mercantil que precedeix al Nadal i el nervis col·lectius que acompanyen aquests dies, l’Advent hagi estat substituït per la “preparació” neguitosa de les festes ja tan properes.
2.- De forma semblant podem recordar que altres anys de fet durant les celebracions del Nadal se’ns fa complicat pregar. Tenim bona voluntat, sens dubte, però entre una cosa i l’altre els dies s’escolen i no acabem de trobar un temps oportú per aquesta relació personal amb Déu que és com l’oxigen per el nostre esperit.
3.- Des de la dimensió interior essencial hem d’estar decidits que no sigui el consumisme i aquesta mena de festa de compromís, que se’ns imposa, la que marqui el ritme de la nostra vida, i així aviat ens entrin les ganes de que tot plegat aquests dies s’acabin el més aviat possible. Ens cal agafar el timó de la nostra vida i ser nosaltres els que portem la nau personal,, i en el seu cas la familiar, per aquells camins que són de plenitud, pau i amistat.
4.- És fàcil de dir tot això, però no tan fàcil de fer. A pesar de tot malament aniríem si ja d’entrada ho veiem insuperable i ens abandonem per on ens portin les ones i les llums del sistema. Tinguem coratge interior per viure els àmbits personals, familiars i relacionals de forma coherent amb el que celebrem.
5.- Participar de les celebracions litúrgiques comunitàries. Arribar a temps, preparar-les, anar vivint el procés de l’eucaristia, estar atents a la Paraula i a la comunió. A la sortida no tenir pressa i saludar i compartir en el possible. És un temps especial de adoració, gratitud i fraternitat..
6.- Adorar és una actitud que tan sols pot fer referència a Déu. No és una actitud de servents i vassalls, ja que Ell mateix ens ha dit que som fills, germans de Jesús i amics. És una actitud de reconeixement silenciós i amatent amb molta gratitud per haver entrat a la nostra història, i així facilitat un camí, una veritat i una vida que ens arribés al més profund de nosaltres i ens comuniqués la missió de canviar totes les coses segons Ell. Adorar és una actitud d’amistat, d’humilitat, confiança i empenta.
7.- Una altra forma de pregària pels temps nadalencs és la pregària de la fraternitat. A cops espontània, en mig de les relacions i les trobades, els dinars i lles celebracions. Una mirada interior ràpida i pronunciar el nom d’una persona en el fons del cor com mirant també a Déu invisible sense dir res més. Prou que l’estima i tant que li encanta que nosaltres també ens estimem. Altres vegades aquesta pregària serà més reposada en un temps en el que anirem recordant noms de persones, fent-los presents en el nostre interior amb una actitud de fraternitat i fe.
8.- Moltes altres formes de pregària son pròpies del Nadal. Per acabar suggerim una escapada a un lloc més solitari, prop del mar, un camí entre conreus, els carrer, l’ermita, aquella església...etc per compartir amb Jesús el que vivim i demanar que ens fem conscients de la seva presència.
Les celebracions, les pregàries i les trobades ens condueixen als pobres, als malalts i als que pateixen, i a les causes que provoquen aquestes situacions. Sense cap mena de pessimisme o amargor es tracte de esdevenir actius i operatius en el Regne de Déu.
----------------------------------------------------------
ESQUEMA:
l’experiència d’altres anys
entre una cosa i l’altre els dies s’escolen
ser nosaltres els que portem la nau personal
Tinguem coratge interior
Participar de les celebracions litúrgiques comunitàries
És un temps especial de adoració, gratitud i fraternitat..
Adorar és una actitud que tan sols pot fer referència a Déu.
la pregària de la fraternitat.
una escapada a un lloc més solitari
Les celebracions, les pregàries i les trobades ens condueixen als pobres

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.