Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

ADÉU 2017

1.- Has cercat un lloc com més tranquil millor. Intentes asserenar-te. I el primer que fas és donar gràcies a Déu per tot el que has viscut i sentit durant els 12 mesos del 2017. Hi ha hagut de tot, sens dubte, però Ell ha estat amb tu, molt a prop i amb amor.

2.- Estàs a punt de tancar un any. I et preguntes quines han sigut les alegries més notables viscudes en el 2017 (alegries personals, familiars, socials, artístiques, polítiques, eclesials... el millor llibre, la millor pel·lícula, sèrie... el viatge, l’excursió, fet impensable, etc.)

La vida també és joia, personal o compartida. Intento, per uns moments, en la presència del Senyor, reviure les alegries i el goig del 2017.  

3.- Ara, tot el contrari. Mals temps, soledats, carències d’amor, enfrontaments, desenganys i malalties del cos i de l’ànima. Ho he suportat? Ho he perdonat? He evitat tota mena de depressió o de fugida absurda? He cercat en Déu el meu suport? Quins mals s'han quedat en el meu cor?

La vida també és patiment. Durant el 2017 en el món hi ha hagut un patiment terrible. El pitjor patiment és el provocat per uns humans contra altres. També les conseqüències del canvi climàtic. Uns moments de silenci per tant de mal. Vull no girar la cara davant dels patiments d’altres.

4.- Com definiria el 2017 atenent tant a la meva persona com a les que estimo? 2017. Any negatiu? De transició? Neutral? Avorrit? Sorprenent? De progrés? Interessant? Crucial? Quins són els millors i els pitjors records? (relacions, àmbit familiar, laboral, polític, social...)

Per llegir i meditar: Salm 27(26) El Senyor m’il·lumina i em salva.

BENVINGUT 2018

1.- Prego al Senyor pel 2018... L'Església, el Sant Pare, els responsables de les comunitats i diòcesis, la gent, els malalts, els empresonats, els pobres, les persones que no tenen esperança, els que passen fam. El meu país.

Senyor, i com voldria estimar! Com voldria treballar per la justícia, no discriminar, tenir cura de la gent, escoltar, esdevenir una persona per als altres!! Les meves intencions ara són netes, és possible un canvi. Estar atent com Maria, vetllar, acollir, imaginar, cercar solucions, interessar-me per tot el que és humà, ajudar... Ara et recordo persones concretes: parella, fills, familiars, amics, immigrants, empresonats, malalts...

2.- Desitjos de cara a la humanitat, de cara al meu país, per a la família i els amics, per a la meva persona.

I ara, al contrari: les coses que voldria evitar a la humanitat, al meu país, amics, família i a mi. Puc formular alguna decisió en concret?

És important el desig, ni que sigui una mica utòpic, i també és important tenir clar allà on no voldríem caure. Obrim el cor i intentem tancar el que és negatiu i ofensiu. Vitalitzem tot el que és positiu.

Per llegir i meditar: Ezequiel, capítol 47. La font del Temple com una imatge del nou temps que va corrent, fa créixer la vegetació i transforma el Mar Mort.

Per acabar podem recitar el Credo i resar una avemaria.