Vés al contingut

1. Tot va començar en aquella terrassa del port. Jo prenia una cervesa quan vas arribar tu. Venies de la feina, suat i cansat. “Una taronjada natural, si us plau.” “Saps, quan en faig a casa és boníssima. Els pares estan encantats. M’encanta la taronjada.” “Com va, Joan?”... “I tu, Jesús, què m’expliques?”

“He estat treballant tota la setmana a Cèforis. Estem posant una bastida per a construir el que serà el teatre. Som uns quants artesans. De Natzaret, el pare i jo. Es tracta d’una feina dura, de sol a sol, i ens dirigeixen uns grecs, que es consideren molt experts en aquestes construccions. Ara els entenem una mica més, però els primers dies no pescàvem ni una paraula i ens enteníem per signes. No ens paguen massa i són exigents. Treballem a bon ritme perquè voldríem estar lliures per a la propera temporada del raïm, i així anar fent... Hi ha poca feina, al poble, i ens hem d’espavilar...”

2. M’adono que somio i que el que parla amb mi és Jesús de Natzaret quan devia tenir més o menys 20 anys. Quina barreja de veritats i de fantasies! El port és el d’Arenys. De cervesa no n’hi havia, en aquell temps; de terrasses, tampoc... Em pregunto com és que somio Jesús, un amic que pren un refresc amb mi, que em parla d’ell i del seu pare, Josep, que treballen en la construcció d’una bastida i es donen pressa per poder anar a la verema...

3.“Joan, m’ha fet molta gràcia el teu somni. Com saps, en els somnis sempre barregem realitats amb imaginacions i temes relacionats amb el que sentim i pensem. Ja fa mesos que et sents mogut per la persona de Jesús, i especialment pel llarg silenci de Natzaret, quan Ell va dur una vida tan normal: poble, família, treball, calor o fred, fer de fuster i anar a la plaça quan venia el prestamista. Jesús captiva el teu cor, truca a la teva vida i segurament et crida. Jo sé que tu l’estimes, com passa a tanta gent i ha passat durant tants de segles. Quan s’estima algú se’l somia. I és que Ell t’estima. Si creiem que va ressuscitar, creiem que actualment és viu, a prop i actiu. Confia en Ell, deixa que tingui cura de tu. Obre la porta de casa teva i si vol entrar, que entri. És Jesús, el Senyor. Ens estima i l’estimem.” (un amic)

SUGGERIMENTS:

1. Què va representar Jesús en el teu passat? Infantesa, adolescència, joventut...

2. Què representa Jesús actualment a la teva vida?

3. Canvi? En quin sentit? Possibles explicacions.

4. Què voldries que fos i representes Ell en el teu futur, no el llarg sinó des d’ara?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.