Vés al contingut

Quina paraula: immortalitat!! Segons com, pot fer somriure o potser despertar un desig emboirat d’interrogants. Però el que és cert és que avui hi ha qui hi creu i investiga per anar allargant la vida, i fins i tot es pronuncia el mot “immoralitat”.

Podrà l’esser humà esdevenir immortal? Viure indefinidament en aquesta terra o en un astre en condicions semblants a la terra? Hi ha qui pensa que és possible. Hi ha qui hi inverteix molts diners (evidentment gent que en té molts) i hi ha qui deu guanyar molts diners investigant i treballant de valent perquè uns quants humans sobrevisquin per sempre —o quasi per sempre— en aquesta vida.

Imagino —fent un cert esforç intel·lectual— que dintre d’un temps, més aviat llarg, es descongela un cos i, aplicant un interessant sistema de reacció electro-magnètica, retorna a la vida. Imagino que és ell/ella, el mateix o la mateixa que va fer el camí de la vida en el segle XXI. I em pregunto: quina vida li espera si vol durar amb qualitat immortal?

Caldrà que es posi al dia, renovi el llenguatge, s'assabenti del que ha passat, conegui els seus descendents... bona feinada! Evidentment, si vol durar, haurà d’evitar tots els paranys de la nova salut, haurà de sotmetre’s a tractaments preventius i, si cal, curatius, s’haurà d’adaptar al canvi climàtic ja esdevingut a la nostra terra o a l’astre que l’aculli, haurà de rebre tractaments físics i psicològics, mirar de no contaminar-se... En una frase: VIURE EN UNA BOMBOLLA PREVENTIVA.

Realment hom es pregunta si val la pena investigar tant per la immortalitat d’uns quants rics, per despertar-se, cas que es despertin, i viure en un món diferent salvant tots els paranys per sempre.

Ni que tot anés molt bé, i situant-me en el marc de la fe, em recordo de la promesa de Jesús. El traspàs, que en diem mort, ens obre la porta a una vida en Déu. Crec, Senyor, però ajuda la meva fe.

No tinc res en contra de les investigacions; al contrari. Però sí que les enfocaria prioritàriament perquè la majoria de persones de tots els continents poguessin viure actualment amb dignitat humana: salut, alimentació, cultura, ecologia, pau, fe i drets humans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.