Vés al contingut

Acabes de dir-me: Com passa el temps! Sembla ahir que era l’estiu passat i ja tornem a ser-hi!! Ho dius tu, ho dic jo, ho diu molta gent; encara que sigui per començar una conversa o perquè no hi ha res més a dir.

És veritat: som molts els que vivim estirats pel futur, esperant que arribin les vacances, esperant un dia important, la signatura d’una compra llargament somiada o la trobada amb una persona. El que vindrà ens estira i esmicola les possibilitats que té el moment actual.

Quina llàstima els dies que hem buidat de tot interès i semblen només un temps necessari pel que vindrà. No tenen importància: són els divendres de trànsit cap al cap de setmana, o els dilluns grisos del tornem-hi perquè no hi ha altre remei.

Segurament són la gran economia, els fons d’inversió i els poders reals els que han marcat el ritme de la nostra societat en funció dels seus possibles guanys. I a molts se'ns escapa el valor i el sentit del DIA D’AVUI.

Un dia és la mida de la vida, com el metre és la mida de la distància. Avui és fonamental, és un néixer i un morir, i entre el despertar i l’anar a dormir hi ha unes hores que són vida. No les matem; tenen sentit, possibilitats, valor en elles mateixes i, si les deixen passar per la tensió del després, les buidem i empobrim. Mai més tornaran.

Voldria despertar-me al matí en acció de gràcies al Pare, clarificar el que avui se’m demana, pregar una estona a casa o en el transport, per ressituar-me en el Senyor i en el valor d’aquest avui... viure les hores i no omplir-les; voldria escoltar, treballar, conversar, estudiar... —cadascú sap què porta entre mans—, ser agradable, ajudar... i abans de descansar al vespre i tancar la persiana, fer memòria del dia junt amb el Senyor per donar gràcies, rectificar i preveure el demà.

No tinc pressa. Tinc voluntat i decisió. És avui i aquí on el Senyor m’espera i m’acompanya. Cada dia és el més important en aquesta part del camí. No deixem perdre el present perquè ens estiren cap al futur.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.