Vés al contingut

Quan l'abril del passat any es va aprovar convocar una nova beatificació conjunta dels màrtirs de la persecució religiosa a Espanya, va quedar pendent decidir a quina ciutat se celebraria. Saragossa o Madrid eren algunes possibilitats, però l'arquebisbe Jaume Pujol es va implicar a fons perquè fos a Tarragona: "Em semblava el més lògic. La causa més nombrosa és la dels sacerdots de Tarragona", respon Pujol.

Ho explica en el número d'abril del suplement mensual Vida Nueva Catalunya, en una entrevista a l'arquebisbe Jaume Pujol. En ocasió de la cerimònia que tindrà lloc el proper 13 d'octubre, i en què es beatificaran unes 500 persones (bisbes, sacerdots, religiosos i laics), el número està dedicat a la que serà la beatificació més gran de la història. En els màrtirs hi ha el bisbe de Lleida, Salvi Huix, i el bisbe auxiliar de Tarragona, Manuel Borràs.

En l'entrevista Pujol destaca que "és molt rellevant entendre que morien perdonant. En una beatificació no condemnem els botxins. Els perdonem. El que fem és lloar els qui van ser fidels. I ho fem perquè pensem que això pot fer un gran bé a les persones, creients o no".

El provincial de La Salle, Josep Guiteras, el marista Lluís Serra, el sacerdot de Lleida Josep Ramon Ezquerra, i el claretià Josep Armengol, són alguns dels testimonis de les comunitats religioses i diocesanes vinculades a les causes d'aquesta beatificació. També escriu el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, comunitat que hi tindrà els seus primers màrtirs beatificats.

Els subscriptors de Vida Nueva que viuen a Catalunya reben, tots els mesos i de manera conjunta amb el setmanari, aquest suplement.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.