Vés al contingut

Els que l’hem conegut des de fa anys, molts anys, sabem que en Robert Velert va ser “l’home de la paraula”. Sabia pensar i sabia explicar el que pensava en paraules entenedores. La seva formació teològica i el seu aprenentatge a Toronto li van proporcionar una mirada amplia de l’evangeli.

Vaig parlar amb ell la tercera setmana d’aquest mes de gener. Una conversa tranquil·la sobre les nostres respectives situacions familiars. Dos petons per acomiadar-nos. Res feia pensar que en el decurs d’aquesta matinada de dijous el Senyor el cridaria a la seva presència.

Com acostumo a repetir, la mort sempre ens sorprèn i encara més si es presenta inesperadament.

Per això ara toca recordar qui va ser en Robert Velert.

En Robert no només sabia parlar en públic de manera captivadora, sinó que també sabia escriure sense baixar el llistó de la qualitat.

Home relligat al púlpit, al periodisme, a la ràdio i al món editorial. Va ser, en el seu moment, una figura destacada de la Unió Baptista i de l’Associació de Pastors de Catalunya. Però el que més cal destacar és que va passar entre nosaltres fent notar la seva presència i el seu sentit de l’humor.

Si hem d’explicar en poques paraules qui era Robert Velert podem dir que era un gran comunicador.

Comunicador de l’evangeli, a qui el volia escoltar, i comunicador dels seus aprenentatges teològics.

La seva veu encara ressona com a professor del Seminari Baptista i com a orador convidat a un nombre incomptable d’esdeveniments.

Recordo que en les segones jornades de testimoniatge unides conegudes com “ARA, JESUCRIST”, organitzades pel Consell Evangèlic, dos van ser els expositor de la paraula de Déu: En Benjamí Angurell, a qui el Senyor ja fa anys va cridar a la seva presència, i en Robert Velert, a qui aquesta matinada el Senyor ha cridat.

També recordo que quan vaig proposar els seus noms tothom ho va acceptar ràpidament. Tant pel Benjamí com pel Robert parlar de Jesús a la gent era la seva passió. Ara el Robert es trobarà amb el Benjamí i plegats podran continuar parlant en el cel del que els apassionava a la terra.

Donem gràcies per la vida i el ministeri de comunicador de l’evangeli del Robert Velert.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.