Vés al contingut

El Consell Evangèlic de Catalunya ha celebrat la seva darrera assemblea anual. En aquesta assembla s’han celebrat les eleccions corresponents que obren el Desè Cicle Administratiu des de que es va fundar l’any 1981. Cada Cicle Administratiu és un període de quatre anys i comença en l’elecció en la que es vota el Secretari o Secretaria General.

El Plenari del Consell Evangèlic de Catalunya s’elegeix en dos trams i en cadascuna de les eleccions es renova o es confirma a la meitat dels seus components.

Un cop elegit el Plenari correspon al Secretari General anomenar, d’entre els membres del Plenari, la composició del Secretariat. El Secretariat és un òrgan de direcció col·legiat integrat per un equip de treball d’entre 8 a 10 persones.

A l’inici de cada nou Cicle Administratiu el Secretari General anomena als Directors o Directores dels diferents Serveis del Consell Evangèlic de Catalunya. Els Serveis del Consell Evangèlic poden oscil·lar entre 15 a 20 en funció de cada moment històric.

Entre d’altres Serveis cal destacar, per odre alfabètic, els següents: Aportació Protestant (primera revista electrònica protestant en català), Centre d’Estudis Joan Vallés (destinat a la formació, especialment del voluntariat), Coral Unida (promou la música protestant entre les comunitats), Dignitat (Xarxa de serveis socials protestants), Servei en defensa de l’Església Perseguida, Ensenyament de la Religió Evangèlica (a les escoles públiques), Fòrum Social (promou les iniciatives socials), Ministeri Evangèlic a Presons, Ministeri de Pregària (promou l’espiritualitat protestant), “Néixer de nou” (programa que s’emet cada darrer diumenge a les 9.30 per TV’3), Pastoral Hospitalària Protestant, Servei de Joventut, Taula Protestant de diàleg interreligiós.

Bona part d’aquesta tasca es pot realitzar gràcies a la col·laboració voluntària de tots els que participen en el projecte i amb el suport de l’Oficina Tècnica del Consell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.