Vés al contingut

Naixement anunciat

Hi ha anunciat un naixement pel 31 d’0ctubre de l’any 2017.

És el naixement d’un nadó amb molta història.

És el naixement de la Reforma Protestant.

Una història coneguda arreu i desconeguda entre nosaltres.

Però aquesta situació està canviant.

Cada dia són més els qui s’interessen per aquesta història.

Cada dia hi ha més gent que pensa que no pot continuar ignorant aquesta història perquè és part d’una història que li han amagat.

Una història amagada és sempre una història per descobrir.

Segurament el 500 aniversari de l’inici del cristianisme protestant és una bona oportunitat per fomentar l’interès per aquesta part de la història.

La curiositat sana ens aporta tot un seguit de coneixements que enriqueixen la nostra vida i la curiositat espiritual ens aporta un coneixement que ens ajuda a créixer en la nostra fe.

Siguem o no siguem protestants, siguem o no siguem creients, descobrir l’origen històric del protestantisme, i la seva expansió fins el dia d’avui, és, sens dubte, un encert cultural i espiritual.

Una bona manera de fomentar aquesta curiositat és promoure o assistir a conferències que ens parlin de la història protestant fins el dia d’avui. O que ens parlin de l’entorn teològic anterior a la Reforma -centrat en el sistema penitencial de l’Església Catòlica-. O que ens parlin de com podem traduir els fonaments teològics de la Reforma en paraules actuals. O que ens parlin de com han contribuït a canviar el nostre món occidental aquests principis -i la repercussió que aquests canvis han tingut en la resta del món-.

L’art, la cultura, la música, l’economia, la llengua, la història de les missions -amb els seus encerts i amb els seus desencerts-, les diverses espiritualitats protestants o el fenomen d’una renovació espiritual a nivell mundial, amb l’excepció de la vella i cansada Europa, són cares d’una mateixa i desconeguda manera de viure la fe que val la pena descobrir.

En definitiva: tot un ampli camp de possibilitats per a tothom que tingui una sana curiositat per esbrinar com hem arribat a aquest present de la nostra història.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.