Vés al contingut

Aquests dies els mitjans de comunicació han fet palès el dolor de molta gent que, des de la seva soledat d’una UCI, ha d’enfrontar les conseqüències de la pandèmia.

També ens han recordat la soledat de tots aquells malalts que aïllats on sigui han demanat una paraula d’acompanyament espiritual.

Les rigoroses i necessàries mesures que han hagut de prendre les autoritats sanitàries als hospitals, per salvaguardar la salut d’uns i d’altres, no fan possible una necessària atenció espiritual a totes aquestes persones.

És per aquesta raó que les Confessions Religioses del Grup de Treball Estable de les Religions, conegut com GTER, ampliat a les Confessions Religioses del Consell Interreligiós de Catalunya, han promogut una iniciativa per portar una paraula d’esperança, consol i ànim a aquests malalts.

És un gest petit, segurament insuficient, però que ha nascut des de la voluntat d’estar més a prop dels qui en aquests moments pateixen des de qualsevol dels Hospitals de Catalunya.

Totes les Confessions han fet arribar, mitjançant un enllaç de fàcil accés, una paraula d’espiritualitat pròpia a aquests malalts. S’ha fet així perquè aquests malalts es puguin identificar amb aquestes paraules i trobar, en aquesta identificació, un enfortiment en la seva fe en aquests moments tan difícils.

Cadascú ha dit la seva paraula però totes els Confessions hem coincidit en la nostra voluntat i en el nostre compromís de ser-hi presents. També hem coincidit en la necessitat de dotar-nos d’aquesta nova eina que ens faciliten les noves tecnologies. I, finalment, també hem coincidit en què, un cop acabi aquest mal son, ens hem d’aplegar públicament per fer visible la nostra realitat.

Un cop més el GTER ha estat instrument de canalització de respostes per a una societat que demana respostes d’espiritualitat en un temps plagat d’incerteses.

S’han pensat més coses i s’han tingut més iniciatives però aquesta és una de les que ja s’ha fet realitat.

Ara ens correspon donar-la a conèixer a quants més afectats millor perquè faci el bé pel què ha estat dissenyada

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.