Vés al contingut
El pròxim 29 d’octubre a les 11 del matí es retransmetrà pel Canal 33 el Culte Commemoratiu del Dia de la Reforma Protestant. Aquest Culte és una finestra a la llibertat i a la pluralitat religiosa a casa nostra encara que, de moment, només sigui un cop a l’any.
La Comunitat Protestant viu moments molt difícils no només a Catalunya, sinó arreu de l’Estat. De sempre, els protestants han demanat no només igualtat, sinó equitat tant a nivell religiós com a nivell social. I aquesta igualtat i aquesta equitat, malgrat la història de prop de 15o anys i els patiments passats i actuals, encara no han arribat.
Per aquesta raó, encara té més mèrit la voluntat de Televisió de Catalunya d’obrir una porta d’aire fresc i impulsar la retransmissió del Culte del Dia de la Reforma.
El que veurem per televisió és un culte. Un culte animat i ple de color, però sense deixar de ser el que és: un culte, un culte evangèlic.
Aquest tipus de retransmissions és molt important per contribuir a la Normalització Religiosa en el nostre país. En un país com el nostre, que encara es refereix als protestants com els “evangelistes”(en lloc de parlar d’evangèlics), que encara els cultes són “misses evangèliques” (en lloc de parlar de cultes) o que encara, quan hi ha un debat públic que ens afecta, s’oblida de convidar-nos-hi, tot esforç per posar les coses al seu lloc és benvingut.
El Culte del Dia de la Reforma no és un culte que formi part de la litúrgia protestant, tal i com pot ser el Nadal o la Setmana Santa. És un culte commemoratiu en què es fa memòria d’un nou inici o d’un tornar als inicis per a una bona part de l’Església.
Els dissabtes tots estem molt ocupats en les nostres pròpies coses, en tot allò que no hem pogut fer durant la setmana i ens hem reservat un dia per poder-les fer. Amb tot, els vull animar perquè aquest sigui un dissabte diferent. Que aquest sigui un dissabte en què puguem participar junts d’un acte ple de significació.
Som convidats a aplegar-nos perquè, cadascú des de casa seva, pugui participar d’una festa religiosa amb il·lusió i amb alegria, amb obertura de mires i amb la convicció que l’espiritualitat cristiana és una joia a la que tothom és convidat a participar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.