Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Què ens està passant? Per què ens ha sorprès tant el cas “Millet”, els que han sortit després i els que encara tenim per endavant? Què ens fa més mal? Què hagi passat o que ens hagi sorprès? O les dues coses alhora? O tal volta que hagi passat entre nosaltres? El Dr. Justo González, teòleg i historiador metodista, ens pot ajudar a entendre’ns millor a nosaltres mateixos en aquesta situació.

En el seu comentari de Joan 16, 37 ens proposa una senzilla però profunda reflexió. “Qui es considera més fort, socialment parlant, es considera amb més drets que la resta de la societat i amb menys obligacions que la resta de mortals”.

A la llum d’aquesta reflexió sorgeix la pregunta: no estaré jo caient en la mateixa temptació? Seria sensat no precipitar-nos en el resposta. Potser abans de contestar-nos ens cal reformular la pregunta: Em crec amb més drets que els qui m’envolten? Estic actuant com si tingués més drets que el qui m’envolten?

Just aquí s’escauen les paraules de Jesús que ens recorda que tots som iguals davant la llei i davant la resta dels nostres germans i germanes. Però el que és encara més important: que tots som igual davant Déu.

Busquem, doncs, la Gràcia de Déu per no oblidar-ho i per no caure en la temptació de creure’ns que tenim més drets, i menys obligacions, que la resta.