Vés al contingut

El nostre estimat i respectat Juan Blake va passar a la presència del Senyor el proppassat 30 de març a Madrid a l’edat de 85 anys. Enguany fa 50 anys que vaig poder conèixer personalment Juan Blake. Era en aquella època que vivia a Barcelona. I el vaig conèixer fent el que sabia fer millor: parlar de Crist a la gent i ensenyant als cristians a parlar de Crist a la gent. I el mateix ha fet des d’aleshores fins a la fi dels seus dies entre nosaltres.

Clar que ja ho feia abans. Nascut als Estats Units va entregar la seva vida a Déu prou jove i posteriorment va decidir dedicar-se al ministeri cristià. La seva vocació de servei no tenia límits i el seu compromís amb la nostra gent tampoc: va ser un nord-americà que va decidir ser un dels nostres per amor a Jesús i a la proclamació del missatge de Salvació que està en Jesús.

Tal com deia, el vaig conèixer en el decurs d’una d’aquelles Jornades de Testimoniatge que tímidament organitzaven les Esglésies Evangèliques de la ciutat de Barcelona a finals dels anys 60 i principis dels 70. Eren les darreries del tardofranquisme i sortir pels carrers dels nostres pobles i ciutats per parlar de Jesús no era ben vist ni per les autoritats ni per la població en general.

Però aquestes dues raons no el van aturar en la seva vocació de servei. S’ha recorregut la pell de brau, de nord a sud i d’est a oest, amb un sol propòsit: aprofitar totes les ocasions per parlar a la gent de Jesús.

La manca de llibertat i la persecució de què eren objecte els evangèlics a l’Estat Espanyol durant el franquisme el van portar a pregar per Espanya i aquella pregària el va portar a voler ser un dels nostres per parlar de Jesús.

El nostre context històric és avui molt diferent de com era quan en Juan Blake va decidir viure la seva vocació entre nosaltres. Però els canvis externs no van afectar mai el seu compromís de parlar de Jesús.

En Juan Blake ha estat un home de Déu que s’ha sentit cridat a fer seva la nostra terra per proclamar la salvació que hi ha en Jesús.

Donem gràcies per la seva vida i preguem perquè el seu cridament sigui imitat per molts perquè parlar de Jesús avui encara segueix sent urgent com ho era ahir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.