Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

 

Com apliquem la Llei de Centres de Culte vigent a Catalunya? Aquesta és la pregunta que es formulen bona part dels principals dirigents religiosos del país de totes les Confessions. Per aquesta raó el GTER, el Grup de Treball Estable de Religions, ha organitzat una Jornada Formativa on ha aplegat tant als esmentats dirigents com a tècnics i a politics per aprofundir, plegats, en aquesta qüestió.

 

Fins ara s’ha fet una bona part del camí amb l’aprovació de la nova llei, el seu corresponent reglament i l’aplicació pràctica gràcies a l’ordre de subvencions. Però, com és evident, aquest trajecte no és l’arribada a port. Ara és l’hora de la veritat. L’hora d’aplicar, d’una manera sensata, el que s’ha posat per escrit. I aquí és on pot raure la diferència interpretativa. Una diferència interpretativa no només entre la Generalitat, impulsora del projecte, i les administracions, sinó també entre diferents administracions.
La diferència entre aquest moment i la realitat de fa uns anys és que ara disposem d’un text comú on tots ens haurem de trobar.
Aquest text deixa clares moltes de les qüestions plantejades i tots ens haurem de remetre al text per poder continuar fent camí.
Amb tot, sempre hi ha aspectes reglamentats que poden ser interpretats de manera diferent en funció de la posició de partida de cadascú.
I aquest serà, sens dubte, on també ens haurem de trobar.
A la cloenda de la jornada esmentada, el GTER va deixar molt clara quina era la seva postura sobre aquesta situació: una manifesta voluntat de diàleg a fi de concretar punts de trobada per resoldre determinades situacions.
Naturalment, si calgués arribar a aquesta situació. Perquè tal volta ens estem posant l’embenat abans no es produeixi la ferida.
Clar que també és certa aquella dita que diu que “Millor... que curar”.