Vés al contingut

Hi ha molt gent bona i justa en aquest món. El periodista Jordi Garcia-Soler, mort als 73 anys d’un infart mentre dormia, és una d’aquestes persones bones i justes que, per ser com érem, van afavorir a la Comunitat Protestant -entre altres causes justes-.

És gràcies a ell que els Protestants tenim un programa a la Televisió Pública de Catalunya: “Néixer de nou”.

La nostra era una amistat sorgida en anys de joventut on vàrem compartir inquietuds polítiques, religioses i de justícia social.

Jo portava nou anys trucant a la porta del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió demanant un programa per a la Comunitat Protestant perquè, entre d’altres, una de les raons que justifica un mitjà públic de comunicació és la de donar veu als qui se’ls nega la veu.

Argumentava a favor meu que la televisió espanyola havia donat un programa a la Comunitat Protestant i que a Galícia ja en tenien un que es deia, i es diu, “Nacer do novo”.

Les respostes que trobava eren bones paraules i declaracions de bones intencions però sense conseqüències pràctiques. Tot això fins que va arribar un dia en què la presidència d’aquell primer Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió va recaure, perquè la presidència era un càrrec rotatori, en Jordi Garcia-Soler.

Jo estava esperant que arribés el moment per demanar-li una entrevista i, apel·lant al seu sentit de justícia social, posar la causa protestant sobre la taula. Després d’escoltar-nos i preguntar-nos tot el que li calia per preparar el seu informe va cloure l’entrevista amb aquestes paraules: “Si no sorgeix cap impediment imprevist dins d’un any la Comunitat Protestant tindrà un programa a TV3”.

Aquell any es va fer tan llarg com gairebé els nous anys anteriors en els que em vaig dedicar a trucar, un i un altre cop, a la porta.

Però finalment el calendari va passar totes les seves fulles i el naixement anunciat es va produir. El nom elegit per a la nova criatura va ser el de “Néixer de nou” -a imatge i semblança del programa gallec-.

Gràcies Jordi, gràcies Jordi Garcia-Soler pel teu sentit de justícia social amb les minories. El nostre agraïment d’avui és més que un símbol, és un homenatge. Un homenatge a tots els Jordis Garcies-Solers que han estat coherents amb els seus principis quan han estat en els llocs on es decideixen les coses.

Avui trobem a faltar no només el Jordi, sinó tots els Jordis i Georgines (o Jordines) que, sent el que han sigut, mai han perdut la brúixola que els va guiar per la vida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.