Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) ha convocat una Jornada sobre política i religió. Segurament, el primer que cal destacar d’aquesta Jornada és el fet que, per primer cop, les diverses Confessions Religioses que integren el GTER hagin convidat als representants dels partits polítics, responsables dels afers religiosos, a un diàleg entre iguals.

S’ha convidat als partits politics, amb representació parlamentaria de Catalunya, a entrar en diàleg amb els representants oficials de les diverses Confessions Religioses de Catalunya, per pensar plegats com s’ha de gestionar, a casa nostra, la diversitat i la pluralitat religiosa.

Tots els partits polítics han acceptat la invitació.

El sol fet de plantejar-ho, ja és un encert, però el millor de la trobada va ser la proposta de conclusió a què es va arribar: la necessitat de promoure un Pacte o un Acord transversal sobre la Diversitat i la Pluralitat Religiosa a Catalunya.

El que va començar amb el petit pas de convocar un espai de diàleg entre iguals es va transformar, en unes poques hores, en una proposta molt potent que pot ajudar a establir les bases perquè el pèndol de la història, d’anar d’un extrem a l’altre, mai més es torni a produir a Catalunya i perquè el fenomen de la religió sigui viscut positivament per la nostra societat.

Evidentment, la proposta està només en el seu inici i li cal recorre molt camí per començar a prefigurar-se com una possibilitat real.

Caldrà acompanyar molt aquesta iniciativa perquè acabi sent una realitat transformadora i a més a més, dedicar-li moltes hores per trobar entre tots i totes els punts que tenim en comú.

També cal que siguem conscients que un petit cop de vent pot fer que aquesta proposta ni tant sols arribi a néixer i que, un bon dia, la recordem com una oportunitat perduda. Però és, precisament, per aconseguir que aquesta iniciativa sigui molt més que una idea, que hem de començar a parlar-ne i hem de començar a treballar perquè es transformi, al més aviat possible, en possibilitat real.

Aquesta iniciativa del GTER ha estat un petit gran pas que ara cal acompanyar-la entre molts.