Vés al contingut

El nostre germà i pastor Billy Graham, d’origen estatunidenc, ha passat a la presència del Senyor a l’edat de 99 anys. El pastor Graham ha estat una de les figures més rellevants de la història del protestantisme del segle XX no només als Estats Units, sinó a nivell mundial.

A més a més Billy Graham ha estat una de les figures més conegudes i populars del protestantisme a nivell mundial. La majoria de nosaltres el coneixem per la seva voluntat, i pel seu compromís, en la proclamació del missatge de Jesús. Milions i milions de persones de tot el món han escoltat directament dels seus llavis que Jesús ens estima i que en Jesús hi ha salvació i vida eterna.

Però Billy Graham també va ser un home que va construir ponts de diàleg en tots els països que va visitar. La seva va ser una mirada estratègica per aplegar la Comunitat Protestant, tant des del punt de vista de la missió com des del punt de vista teològic.

Les diferents trobades internacionals de pastors i dirigents evangèlics, que va impulsar per fomentar la missió juntament amb el Pacte de Lausana -pacte per reforçar la unitat teològica protestant a nivell internacional-, van canviar tota una manera de fer que fins aleshores havia presidit l’expansió del protestantisme per arreu.

Billy Graham mai va poder estar entre nosaltres però el seu fill, Franklin Graham, ens va visitar quan va impulsar el “Festival de l’Esperança” de Barcelona els dies 1 i 2 de maig de l’any 2015. Tot un esdeveniment gairebé irrepetible.

M’agrada com diuen que Billy Graham va encarar la seva pròpia mort: “Si un dia us diuen que he mort no en feu pas cas, senzillament he canviat d’adreça”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.