Vés al contingut

Pel diàleg, l’entesa i les llibertats democràtiques

Davant dels esdeveniments que, des de fa temps, s’estan produint en l’àmbit polític, institucional i de la judicatura el Consell Evangèlic de Catalunya vol manifestar la seva més profunda consternació pel retrocés de les llibertats democràtiques i per la manca d’entesa que sempre ha de fonamentar-se en el diàleg, la generositat i la voluntat d’arribar a acords entre les parts.

Per la qual cosa,

Primer: Volem recordar-nos a nosaltres mateixos la necessitat de mantenir la unitat de l’Església més enllà de la teologia política que cadascú de nosaltres pugui tenir.

Segon: També volem encoratjar la totalitat de la Comunitat de Fe a prendre les iniciatives que consideri més oportunes no només per mantenir aquesta unitat, des del respecte a la diversitat, sinó per incrementar-la ara més que mai.

Tercer: Volem deixar constància que, com sempre hem dit i com a part de l’Església de Jesucrist de Catalunya, sempre estarem al servei de tot poble català estigui on estigui o decideixi el que decideixi.

Quart: També volem fer encara més costat a tots aquells que pateixen a causa del detriment de les llibertats democràtiques, més enllà que les seves causes puguin ser diferentment valorades per uns o per altres.

Cinquè: Demanem amb fermesa a les Institucions i als representants polítics que utilitzin el diàleg i l’entesa, com a únics instruments de fer política, per resoldre els conflictes socials, culturals, religiosos i polítics.

Sisè: Per la nostra banda, tal i com ja vàrem fer en el Comunicat del mes d’octubre de l’any passat, ens posem a disposició de les més altes autoritats per contribuir, en la mesura que estigui a les nostres mans, a la tasca de mediació entre les parts.

Setè: Per acabar, volem reiterar la nostra crida especialment als membres de l’Església, a les altres confessions, a la classe política, als líders socials i als mitjans de comunicació, i a tothom que s’hi vulgui afegir, a pacificar les situacions de radicalització, verbal o de tot tipus de violència que es puguin produir en el si de la nostra societat, i a treballar per recuperar la dignitat de les relacions humanes.

Vuitè: I finalment, ens convoquem, tal i com cada Comunitat Local cregui més oportú fer-ho, a la pregària perquè Déu segueixi beneint la nostra terra i la seva gent, que tant estimem, i perquè ens ajudi a tots i a totes a fer el bé a tothom que ens envolta.

Barcelona, 28 de març 2018.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.