Vés al contingut

Amb motiu de l’inici de les Reformes Protestants, el Consell Evangèlic de Catalunya ha organitzat un Cicle de Conferències a la Casa Golferichs de Barcelona. En el cicle estan participant en Josep Lluis Carod-Rovira, en Daniel Giralt-Miracle, la Dra. Frances Luttikhuizen, el Dr. David Estrada i el Dr. Marc Correa per tractar, respectivament, de la història, de l’art, de la dona, de la teologia i de l’economia des d’una mirada protestant.

Enmig del cicle s’ha incorporat la presentació de la Bíblia Commemorativa de la Reforma, editada per la Societat Bíblica i pel Consell Evangèlic de Catalunya.

Aquest Cicle de Conferències i la presentació de la Bíblia Commemorativa s’ha pensat i dissenyat des de la voluntat d’acostar les Reformes Protestants a la resta de la societat i fer-ho des d’una mirada plural del protestantisme, com una manera d’evidenciar la nostra pròpia realitat.

Aquest Cicle de Conferències és una gota d’aigua enmig de tot un seguit d’esdeveniments que s’han organitzat tant des de la societat civil com des de les diverses institucions que aplega en el seu si l’Església Protestant, a les que cal afegir les que s’han organitzat des de l’Església Catòlica.

Que Luter, i les Reformes Protestants posteriors, van contribuir a canviar la història de l’Església i, per extensió, la història secular és una evidència innegable. El que està fent possible aquesta celebració és que estem podent aprofundir en tot el que va significar en el seu moment i el que segueix significant avui en dia.

El protestantisme ha estat una realitat amagada entre nosaltres durant segles i durant segles també ha estat una religió perseguida. Amb l’arribada de la democràcia es va entrar en una fase històrica centrada en la política i, poc més tard, en el desencant. La societat es va desencantar de tot i es va centrar en ocupar-se del benestar personal.

Aquesta revifalla per descobrir, encara que sigui una mica tímidament, les Reformes Protestants i la situació del protestantisme a dia d’avui tal volta sigui un signe d’un despertar a d’altres interessos que no siguin el nostre benestar personal.

Benvingut sigui aquest petit despertar intel·lectual i espiritual.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.