Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La nostra és la societat de la informació i del diàleg. És a dir: la societat de la comunicació. Una societat que es mou. Aquest és un fenomen social que també afecta la vida de les Esglésies i de la resta de Confessions Religioses. Bona prova d’això és que el que va començar fa uns anys com un diàleg ecumènic avui en dia s’ha transformat en un diàleg interreligiós.

La qüestió que encara queda pendent és que aquest és un diàleg que es viu majoritàriament de portes endins i que només apareix, com a mínim en aquest país, en el mitjans de comunicació quan hi ha una noticia negativa.

Les confessions religioses minoritàries ja hem interioritzat que quan es publica una notícia sobre nosaltres generalment és per criticar-nos o per sortir-ne malparats. Però també, i cal dir-ho, cada cop més hi ha mitjans de comunicació que entenen la importància de tractar objectivament el fenonem religiós.

El mitjans de comunicació cristians contribueixen a dibuixar un panorama més ajustat a la realitat que ens permet contrastar l’allau informativa que ens envolta.

És en aquesta línia de treball on trobem “Ràdio Estel”, una emissora cristiana de tradició catòlica que tracta d’aportar el seu contrapunt des de l’honestedat dels seus professionals.

D’entre tota la programació d’aquesta emissora, voldria destacar el programa “A peu de carrer”. És en aquest programa on, de manera regular, el diàleg interreligiós es dóna en viu i en directe. És en aquest programa on els diferents membres del Grup de Treball Estable de les Religions, el GTER, reflexionen a micròfon obert sobre els assumptes d’actualitat, tant de la vida social com religiosa.

Fins ara mai no s’havia produït aquest diàleg de manera continuada en un mitjà de comunicació. Cal felicitar “Ràdio Estel” i la conductora d’aquest programa per aquesta iniciativa.