Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Fa pocs dies, aquesta mateixa publicació ens explicava de manera molt gràfica “com es fa un sant”. És a dir, com són i quines etapes segueixen els processos de canonització o beatificació.

A l’arxidiòcesi de Barcelona, precisament, s’ha iniciat aquest procés per a la Rosa Deulofeu González, una persona que no fan tant de temps que ens va deixar i de la que, per tant, encara molta gent en conserva una viva memòria. Tenim, doncs, l’oportunitat de viure de prop el procés fins allà on arribi o fins on arribem nosaltres, ja que solen ser processos molt lents i que necessiten molt temps.

El 5 gener de 2009 –en complir-se els cinc anys del traspàs de la Rosa- el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va anunciar l’inici de la causa de beatificació i canonització de la Rosa Deulofeu. D’aleshores ençà el germà marista Mariano Santamaria és el vici-postulador de la Causa que recull els testimonis personals sobre la seva vida i els possibles favors que s’obtinguin per la seva intercessió.

El maig de 2013 els Arquebisbes i Bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense varen donar el seu vistiplau a la incoació de la causa i poc després, el novembre de 2013, la Congregació de la causa dels Sants, a Roma, va atorgar el seu nihil obstat, per la qual cosa es pot obrir ja la causa en l’àmbit diocesà i endegar el procés. Tot just estem per tant en la primera fase i tot el que s’ha fet fins ara han estat les passes preliminars.

Acte obert a tothom (13 juliol, 19,30 h)

L'obertura de la Causa de beatificació de la serventa de Déu Rosa Deulofeu González, tindrà lloc en una sessió pública presidida pel Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, el proper dilluns, 13 de juliol de 2015, 19,30 hores al Seminari Conciliar de Barcelona. Aquest acte està obert a totes les persones interessades.

Qui és Rosa Deulofeu

Rosa Deulofeu González neix a Barcelona el 29 d’abril de 1959 i es batejada el 7 de maig a la parròquia de Sant Jaume. Inicia la seva gran vocació en el treball diocesà en el Moviment de Centres d’Esplai Cristians i l’Escola de l’Esplai de la Fundació Pere Tarrés. L’any 1990, l’arquebisbe de Barcelona l’anomena Delegada de Joventut de l’arxidiòcesi, des d’on desenvolupà una gran activitat fins a la seva mort el 5 de gener de 2004. Les exèquies es van celebrar el dia 7 de gener de 2004.

Recordant les exequies unes setmanes després, Mn. Josep M Rovira Belloso va escriure: Molts vam experimentar, en les exèquies de Sant Agustí, la impressió que vivíem un moment religiós important: tal persona no podia contenir les llàgrimes; un bisbe auxiliar deia: ‘ha mort amb fama de santedat’; un bon amic comentava ‘hem viscut un moment de transfiguració’ (per la proximitat d’una vida transfigurada); el pare de la Rosa va agrair en la cloenda del funeral, que aquest do de Déu hagués brollat en la seva família... Jo vaig dir, a totes les persones que trobava a la sortida del temple, que em semblava viure el darrer episodi de la vida de santa Teresa de Lisieux. No penso que això fos emotivitat d’un moment. (...) Com més dies passen, més penso que Déu ha visitat el seu poble, com en temps de Josep Oriol. El Senyor ha mostrat el seu amor a la nostra estimada ciutat.