Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

El Compromís de Casp (1412) fou una reunió de nou notables, representants dels estats d'Aragó, València i Catalunya (tres per estat), que tenien l'objectiu de decidir qui succeiria l'últim rei del casal de Barcelona, Martí l'Humà (mort el 1410). Va ser un episodi decisiu de la nostra història, que segons molts historiadors, va marcar de manera profunda el nostra esdevenidor.

És un episodi en el que es fa present la influencia castellana en un entorn violent i amb invasions i també la implicació de l’església, en aquest cas a través de la singular figura del Papa Luna.  

La territorial de l’ANC, Sant Cugat per la independència, amb la col·laboració de la sectorial Cristiana per la independència ens conviden a conèixer aquest moment, el proper dijous 9 de julio, a les 19h, al Xalet Negre (Pl. del Coll n.4 de Sant Cugat del Vallès), amb la conferència del Dr. Josep Perarnau que porta per títol Catalunya, el compromís de Casp i el paper de la inquisició en el nostre país.

Josep Perarnau i Espelt (Avinyó, Bages, 1928) és un religiós, teòleg i historiador català. Va estudiar teologia a la Universitat de Salamanca, Roma i Munic, sent ordenat sacerdot a Barcelona. En crear-se la Facultat de Teologia de Catalunya fou nomenat director del seminari de teologia, des del qual ha realitzat les seves investigacions històriques. Membre de l'Institut d'Estudis Catalans, l'any 1990 en fou nomenat membre numerari. Fou investit com a doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona, el 2009.

Hi sou tots convidats!