Lluís López Barcons

Benvolgut senyor Bassas: Responc a la seva inflamada carta.

El teòleg Gaspar Martínez ha publicat un extens article sobre quin hauria de ser l'acompanyament que reben aquelles persones amb un compromís polític d'arrel cristiana. En el text desgrana alguns dels trets que ha de tenir aquest acompanyament com "l'empatia, la valoració del compromís polític, el respecte a l'autonomia de la política, la necessitat de formació, o treballar l'espiritualitat de la vocació política".  Gaspar Martínez és professor de la Facultat de Teologia de Vitoria i consiliari al Moviment d'Internacional d'Intel·lectuals Catòlics- Pax Romana.

Diumenge XVIII de durant l’any. Cicle C
Barcelona, 31 de juliol de 2016

Jesús va conèixer a Galilea una gran crisi socioeconòmica. Mentre a Sèforis i a Tiberíades creixia la riquesa, en els poblets de mala mort augmentava la fam i la misèria.

Els pagesos es quedaven sense terres i els terratinents construïen graners cada cop més grans.

Què pensava Jesús sobre la situació?

Com sempre, va parlar amb tota claredat servint-se d’una petita paràbola.

Diumenge XVII de durant l’any. Cicle C
Barcelona, 24 de juliol de 2016

La pregària és un dels temes més desenvolupats de l’evangeli de S. Lluc.
I això tant pel que fa a l’oració que practica Jesús com per les recomanacions en les que el mateix Jesús insistia i remarcava. 
Per què?

Nueva entrada del videobloc del padre Miquel Barbarà, donde comenta temas sociales de actualidad, en este caso acerca del dinero y los nuevos ídolos de nuestra sociedad. 

El filósofo y teólogo Francesc Torralba se interroga sobre la naturaleza de la palabra creyente y pide dar un paso más huyendo de la dicotomía creyentes-no creyentes.

La relació entre autoridad y poder, nueva entrada en el videoblog de ​​Francesc Torralba en CatalunyaReligió.cat.

La relació entre autoritat i poder, nova entrada al videobloc de Francesc Torralba a CatalunyaReligió.cat.

El pedagogo catalán Octavi Fullat ha abierto un nuevo ciclo de intervenciones en torno a una misma temática en su videoblog en CatalunyaReligió.cat. En esta ocasión Fullat se refiere a la moral. Esta es la cuarta entrega del ciclo.