Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

No, no es tracta d’un altre escàndol sexual a l’Església. Per què si associem aquestes paraules “massatges, sauna i convent”, ja pensem malament?
 
Es tracta, en canvi, d’una brillant iniciativa de la Congregació de les Monges Orsolines de la Sagrada Família. El primer i únic spa al món dirigit per un orde religiós. Es diu Casa per a Vacances Domus Mariae – Benestar per a tu, i es troba a Siracusa, davant la costa de la petita illa d’Ortigia, declarada recentment per la UNESCO Patrimoni Artístic i Cultural de la Humanitat. L’estructura s'ubica en el convent de les monges orsolines –on resideixen les religioses- i, encara que tot el personal de l’spa sigui laic, l’administració del centre és de competència de la superiora del convent, sor Rosamaria, de tarannà empresarial format a la Universitat Catòlica de Milà.
 
Les monges havien de restructurar l’edifici, i van pensar que podien fer alguna cosa diferent de la simple hospitalitat. Proposen, doncs, un itinerari per a la salut del cos, que és de retruc, salut de l’esperit: el mètode Kneipp, bany turc, tractaments estètics, cromoteràpia, hidromassatge, sauna, solàrium, dutxa emocional, dutxa escocesa, dutxa de Vichy, massatges, piscina terapèutica... són alguns dels serveis que ofereix la Domus Mariae. Però no s'acaba amb això. Per a qui ho desitgi, hi ha la possibilitat d’integrar la regeneració del cos amb un itinerari espiritual. I, per a completar el quadre de l’equilibri complet, s’ofereixen cursos de formació de benestar comportamental i cognitiu amb professionals de la psicologia. Cos, ment i esperit. A l’Església catòlica, malgrat vells estereotips, les monges sovint van per davant de tothom.