Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

En el debat acarnissat sobre els costos de la propera visita del papa a Barcelona comparteixo els arguments sobre la financiació apuntats per Jordi Llisterri.

I cal dir més, encara.  Perquè es parla de les despeses però poc dels beneficis que una visita semblant genera. Com a tall d’exemple, és necessari passar revista a l’últim viatge del papa a Anglaterra.

Encara és aviat per fer un balanç econòmic final,  però e les vigílies de l’estada al Regne Unit ja es preveia que els beneficis superarien en escreix les despeses.

El cost global a càrrec de l’Estat per a la visita a Glasgow, Edimburg, Londres i Birmingham era de 10 milions de lliures esterlines.  Doncs bé, pel que fa als beneficis previstos generats pel marketing de la visita (comerç, turisme, transports, etc), només a Glasgow la Camera de Comerç de la ciutat preveia un retorn mínim de 9 milions de lliures esterlines per mitja jornada d’estada de Benet XVI, a Edimburg es pronosticaven 4 milions de beneficis per un matí i 12,5 milions de guanys a Birmingham per 9 hores. Dels dos dies a Londres no hi ha dades oficials.

És a dir, a Gran Bretanya quatre dies de periple papal costaven a l’erari públic 10 milions de lliures. A dos dies de visita, doncs, els corresponia una despesa de 5 milions de lliures, però els beneficis eren cinc vegades superiors: 25,5 milions.