Vés al contingut
En moltes ocasions quan ens plantegem parlar avui dels joves, de seguida ens ve al cap una falta de valors i de principis. Però si alguna cosa hem pogut constatar que compartim aquests espais i moments de trobada amb ells és un gran potencial de valors per explotar.
 
 
Hem de partir sempre des de la premissa que en els joves hi ha un anhel de recerca de la felicitat, en ocasions molt barrejat amb un sentiment d'inquietud. És aquí on radica el nostre punt de partida en les trobades que realitzem amb els joves, situant-nos en una actitud de proximitat en aquest procés de recerca i discerniment.
 
 
Joan de Déu el 1539 va sentir en el seu cor una trucada concreta a sortir de si mateix i anar en recerca de l'altre. Un missatge fort vibrava en el seu cor: Fer el bé als més pobres i necessitats. Aquesta experiència és la que volem propiciar des de la Pastoral Juvenil a l'hora de plantejar les activitats.
 
Proposem sempre experiències que els acosten i interpel·lin la vida dels joves i alhora els ajudin a fer un canvi en la seva manera de situar-se, d'interioritzar i donar resposta davant els necessitats dels malalts pobres i necessitats. Per a tots els que formem la Família de Sant Joan de Déu l'Hospitalitat és el nostre centre al voltant del qual es va configurant la nostra vida i la nostra tasca quotidiana, i alhora ens disposa a viure des d'uns valors concrets com són la Responsabilitat, Qualitat, Respecte i l'Espiritualitat.
 
 
En les diverses activitats que des de Joves Sant Joan de Déu oferim als joves al llarg de l'any, sempre arribem a constatar-hi actituds i gestos d'hospitalitat molt clars. És des de la trobada amb la persona que pateix o que està en un moment de vulnerabilitat, on el jove connecta amb el seu jo més íntim i arriba a descobrir al seu interior valors com la Acollida, l'escolta, el respecte ...
 
 
Precisament en aquest any hem participat en un gran esdeveniment internacional: Jornada Mundial de la Joventut a Madrid a l'agost de 2011. En ella ens vem reunir joves, grups, comunitats ... de molt diversos llocs del món amb un gran dinamisme eclesial i un gran testimoni viu de fe. No tinc cap dubte que aquestes oportunitats també ajuden els joves a construir la seva escala de valors i a recollir  en la seva motxilla "múltiples experiències que els ajudin a configurar la seva vida. Volem acabar aquesta reflexió fent esment a un petit paràgraf de la carta que el Papa Benet XVI ha realitzat amb motiu de la Convocatòria per a la Jornada Mundial de la Joventut i que ens sembla resumeix el desig viu de molts dels joves d'avui: "En cada època, també en els nostres dies, nombrosos joves senten el profund desig que les relacions interpersonals es visquin en la veritat i la solidaritat. Molts manifesten l'aspiració de construir relacions autèntiques d'amistat, de conèixer el veritable amor, de fundar una família unida, d'adquirir una estabilitat personal i una seguretat real, que puguin garantir un futur serè i feliç "(Missatge de Benet XVI per a la JMJ2011 de Madrid).
 
Joan de Déu segueix viu i el seu carisma segueix sent novetat, perquè l'hospitalitat no passa de moda, ja que es renova i actualitza cada dia des de la humanització, el servei, la solidaritat i els gestos d'acollida que impregnen el nostre viure quotidià. Avui segueix havent joves amb molts valors, amb molta vitalitat i amb il·lusió per viure des de l'autenticitat i el compromís. A nosaltres ens correspon animar i potenciar que puguin fer brillar aquests valors.
 
 
 
 
 
Germà Eduardo Ribes i Germà Luis Marzo. Responsables de Pastoral Juvenil Vocacional

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.