Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

26 de Maig, festivitat de Sant Felip Neri, un sant del s. XVI, poc conegut.  Sant Felip Neri és un sant simpàtic per les seves dites i els seus mètodes. El sant de l’alegria, com se’l coneix, no pretenia res més que ajudar a viure amb senzillesa i autenticitat la fe cristiana, amb pau, amb paciència i bon humor.

A l’oratori de Ciutat Vella, a tocar de la seu catedralícia, amagat enmig de carrerons, en queden pocs de “felipneris” i de fidels oratonians, però no per això deixen de participar amb devoció  de les acurades celebracions, que es vesteixen de solemnitat al redós dels bellíssims retaules barrocs i de la música d’orgue . L’orador d’enguany -com a bon felipó que és- coneixia  bé la figura del sant i alçant ferma i clara la seva veu, ens va convidar a “esbrinar el secret de la bondat i la vida santa”. Tema de difícil abordatge.

Tota santedat –deia- consisteix en l’exercici heroic de les virtuts, i en tenir dos dits de seny i, després, recomanava a tothom: Sigueu bons, feu bondat de la bona, si podeu, i si no podeu torneu-ho a intentar. Bona recomanació aplicable al dia a dia de qualsevol de nosaltres!

L’espiritualitat de Sant Felip fou sòbria, i sanament evangèlica. Humilitat, llibertat d’esperit, bondat, alegria, pobresa... El missatge del “Neri”, per a molts desconegut, continua essent vàlid.  “Omnia in caritate et in laetitia”, tot en caritat i alegria! Bona manera de ser bons i sants!