Vés al contingut
Per Anna-Bel Carbonell Rios .
A Sini

Ens ha deixat el pare Antoni Serramona (1941-2022), darrer baluard de l’Oratori de Sant Felip Neri de Ciutat Vella. No em pertoca a mi fer-ne la seva biografia, però voldria recordar-lo amb unes senzilles paraules.

Els que el coneixíem sabem bé com estimava la seva terra, els seus amics i companys de camí, l’església catalana des de la qual va lluitar tant per donar veu als joves, i, com tot, el que vivia i feia estava sempre impregnat del carisma del seu estimat Sant Felip Neri.

Molts vam tenir la sort de saber-lo a prop fins les darreries de la seva vida, acompanyant-nos en el nostre creixement personal i de fe. Discret i afable, sabia escoltar a tot aquell que s’hi atansés i es mostrava respectuosament sincer en el seu parlar.

Com sant Felip Neri –l’anomenat sant de l’alegria– el pare Serramona no pretenia res més que ajudar a viure amb senzillesa i autenticitat la fe cristiana, amb pau, amb paciència i bon humor. Fou un orador d’una gran cultura i reconegut per les seves prèdiques.

A l’oratori de Ciutat Vella, a tocar de la seu catedralícia, amagat enmig de carrerons, ja feia temps que en quedaven pocs de “felipneris” i de fidels oratonians, però no per això deixaven de participar amb devoció de les acurades celebracions, que es vestien de solemnitat al redós dels bellíssims retaules barrocs i de la música d’orgue.

Com a bon felipó, creia fermament que tota santedat consisteix en tenir dos dits de seny i, després, recomanava a tothom: sigueu bons, feu bondat de la bona, si podeu, i si no podeu torneu-ho a intentar, tal i com deia sant Felip Neri. Bona recomanació aplicable al dia a dia de qualsevol de nosaltres!

L’espiritualitat de sant Felip fou sòbria, i sanament evangèlica, com la del pare Serramona. Humilitat, llibertat d’esperit, bondat, alegria, pobresa... El missatge del “Neri”, per a molts desconegut, continua essent vàlid. “Omnia in caritate et in laetitia”, tot en caritat i alegria! Bona manera de ser bons i sants! Gràcies per la teva vida Antoni!

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.