Vés al contingut

Avui, i ja fa dies, les notícies van preparant un món diferent davant nostre. El període de confinament i distanciament social s’allarga i, alhora, es gesta una situació social i econòmica difícil.

I tot això coincideix amb la Pasqua. Els llibres de la Bíblia, i concretament els evangelis, no van ser escrits quan les coses anaven bé. Al contrari. Tampoc els relats de la Pasqua que ens narren escenes de dol, de derrota, de por, de tancament a rel de la mort cruel de Jesús. I és en aquesta situació que es fa propera la presència del Ressuscitat. El qui era mort, viu.

Els textos expliquen que els seus amics no el reconeixen! Els textos mostren que reconèixer la Pasqua, Jesús viu entre nosaltres, no és immediat, sinó que és un procés. El procés de passar de la por, la decepció i el dol a l’esperança, a l’obrir el cor a la vida i encara més, a l’alegria. Deia avui l’evangeli: de tanta alegria no acabaven de creure-ho.

La Pasqua i l’alegria no ve de recuperar una persona o la vida d’abans, d’una millor situació o perquè les previsions siguin bones. La Pasqua, i la veritable alegria, va de saber que la vida de veritat és més forta que la mort i que podem viure-la perquè Tu, Jesús, l’has viscut primer i ens acompanyes, i ens animes a sortir del dolor i la por, per viure, per viure la vida de veritat que és la vida de qui ha descobert l’amor.

Avui, amb Tu a la vora, Senyor, sabem que només estimant, juntes i junts ens en sortirem!

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.