Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Teresa Forcades) Com a teòleg, Rovira Belloso se sent atret i envigorit per una tensió dialèctica (usant la paraula en el seu sentit platònic original) entre la teologia mistagògica i l’escolàstica. Lluny d’enfrontar-les, el professor llaura i aprofundeix pacientment, fidelment, el solc agustino-tomasià que caracteritza la teologia catòlica clàssica i el fa fecund per a avui en la seva elaboració de la indissolubilitat de l’amor i el coneixement o de la teologia i la pregària.

La seva dedicació al misteri de Déu entès com a Trinitat l’ha portat a descobrir i emfasitzar la figura de l’Esperit Sant com a Glòria de Déu, tant en l’Escriptura com en la Patrística; descoberta cabdal que no ha rebut encara l’atenció que es mereix.

La base del seu pensament teològic és l’analogia que sant Tomàs teoritza magistralment i sant Agustí encarna en el seu ‘capax Dei’ (l’home, per gràcia, per do gratuït, és ‘capaç de Déu’). Rovira Belloso ho va aprendre del seu mestre Alfaro i ho ha ensenyat a innombrables estudiants seus, entre els quals he tingut la gran sort de comptar-m’hi.

Teresa Forcades i Vila és monja de Sant Benet de Montserrat, teòloga i metgessa