Vés al contingut

(Josep Pausas) De la mà de mossèn Frederic Ràfols -el seu íntim amic- vaig conèixer mossèn Josep Mª Rovira Belloso a la Facultat de Teologia, com a professor. Les seves classes i la matèria que impartia, eren esperades i seguides amb molt d’interès, per la seva manera d’explicar, on s’hi barrejava la seva profunditat teològica, i la seva senzillesa encomanadissa.

Un altre aspecte a remarcar és que mossèn Rovira és un capellà de cap a peus. Quantes persones s’han sentit ajudades, compreses, i animades per mossèn Rovira, no només en les parròquies que ha exercit el seu ministeri, sinó arreu. Tot parteix de l’Evangeli, i a l’Evangeli retorna.

Finalment com a bon amic en el grup de la Unió Sacerdotal (dissortadament la gran majoria ja traspassats), en les nostres vacances a Roma, en altres ocasions... Què bé s’hi troba un al costat de mossèn Rovira, dialogant, pregant amb aquella senzillesa franciscana, i també rient, amb aquell humor que, com mossèn Ràfols, sempre l’acompanya, desdramatitzant així situacions tenses, tan a nivell eclesial com de país.

Per tot plegat, feliç 90è aniversari mossèn Josep Maria Rovira, i per molts anys!

Josep Pausas és president de la Unió Sacerdotal i rector a Sitges

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.