Vés al contingut

(Josep Maria Carbonell) Molt poques vegades intel·ligència i bondat caminen juntes alhora. Mossèn Rovira Belloso n’és l’excepció. El seu mestratge teològic, espiritual i pastoral es nodreixen d’aquesta combinació que ha fet que la seva vida sigui punt de referència indispensable de l’Església i de la societat catalana.

Mossèn Rovira és, i ho hem de destacar, el teòleg de referència a Catalunya durant el segle XX. La seva tasca a la Facultat de Teologia de Catalunya ha estat de gran transcendència per a les generacions de teòlegs del nostre país que han pogut gaudir del seu mestratge.

La seva és una teologia viva, encarnada, que parteix de la tasca pastoral al barri del Gornal, a L’Hospitalet de Llobregat, de la seva vinculació amb els moviments d’Acció Catòlica, de la seva relació amb el món cultural i de la seva observació i diàleg en el món. És una teologia que es nodreix del les opcions del Concili Vaticà II i que s’insereix en la societat catalana i europea que ha viscut el ràpid procés de secularització que tots coneixem.

El seu relat teològic és indispensable pel nostre país i per la nostra Església. Ens mostra el camí d’inculturació de la fe en les nostres complexes i plurals societats.

Mossèn Rovira, felicitats i moltes gràcies!

Josep Maria Carbonell és president de la Fundació Joan Maragall i degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.